"Слобина банкарка" знала за милијарде

Борка Вучић, најпознатији српски банкар у вријеме владавине Слободана Милошевића, погинула је у саобраћајној несрећи прије тачно шест година, али њена смрт и данас за многе представља мистерију.

Србија 28.07.2015 | 18:48
"Слобина банкарка" знала за милијарде

Будући да је, као шеф Београдске банке до 2001., знала све о токовима новца Милошевићевог режима и изношењу великих сума, према неким процјенама између пет и 11,5 милијарди долара на Кипар током деведесетих година, сумњало се да њена трагична смрт није била случајна, већ да је то било „уклањање незгодног свједока“, пише Њузвик.

Ипак, Верица Милаковић, пријатељица Вучићеве, сматра да је несрећа у којој је 1. августа 2009. погинула „Слобина банкарка“ била „класична саобраћајка“, али додаје и да је чињеница да је она многима сметала.

“Цела Србија зна чије се име помиње кад је реч о Борки Вучић, па тако нема човека који није тврдио да баш он стоји иза саобраћајне несреће. Не браним га, њега би можда требало казнити по неком другом основу, и чудим се зашто то већ није учињено, али иза ове несреће не стоји он. Тачно је, ипак, и логично да би Борка могла да смета том човеку. То се зна, то име се стално понавља и добро је познато. И врапци на грани знају који је то политичар. У ствари, сада већ бивши политичар”, каже Милаковићева, која је кобног дана кад је Вучићева погинула била с њом у аутомобилу, али је ипак спасла живу главу.

Подсјетимо, Борка Вучић је погинула у саобраћајној несрећи прије шест година на ауто-путу Београд-Ниш поред Лапова. Аутомобил којим је управљао Дејан Благојевић ударио је у банкину, прелетио на супротну страну пута и затим се запалио. Вучићева је испала из возила и погинула, а осим ње, живот је изгубила и њена сарадница Мирјана Благојевић. Возач Благојевић и Верица Милаковић су преживјели.

Иначе, Благојевић је оптужен за саобраћајку, првостепено је био осуђен на пет мјесеци кућног затвора, уз ношење наногице, али је прије неколико недјеља, након жалбе, потпуно ослобођен кривице.

“Тренутно нема веће срамоте за правосуђе од пресуде Основног суда у Крагујевцу, којом је он ослобођен кривице. Оваква одлука је брука и срамота! Борка то није заслужила”, каже Милаковићева.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горан БЛ

28.07.2015 16:53

Такве је Тито на Голи оток слао,бабетина.олос.

ОДГОВОРИТЕ