ЛШ: Партизан оптимистичан отпутовао у Румунију!

Црно-бели одлетели у Букурешт, на први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Стеауе (среда, 20.30).

Фудбал 28.07.2015 | 15:40
ЛШ: Партизан оптимистичан отпутовао у Румунију!

Андрија Живковић уверен је да ће Партизан елиминисати Стеауу и кроз осам дана се наћи на корак од групне фазе Лиге шампиона!

Штавише, освајач титуле светског У-20 првака са репрезентацијом Србије, верује да ће такав исход почети да се назире већ у среду увече, након прве утакмице на Националном стадиону у Букурешту.

"Очекујем победу и у првој и у другој утакмици. И очекујем пролаз Партизана", рекао је Живковић новинарима на аеродрому "Никола Тесла".

Наравно, неће бити лако...

"Чека нас јако тешка утакмица. Стеауа има добар тим, али исто тако смо и ми квалитетни. Мислим да ћемо и ми и они играти фудбал, отворено, што нама одговара. Спремни смо и идемо у Букурешт да остваримо што бољи резултат".

На трибинама неће бити публике, јер Стеауа још издржава казну због расистичког транспарента на прошлосезонској утакмици Лиге Европе против Динама из Кијева.

"Фокусирани смо на оно што се догађа на терену. Када играш, искључиш се из свега и не чујеш публику. Свеједно нам је, само да добијемо", не осврће се Андрија Живковић.

Словачки Тренчин у реваншу је победио првака Румуније 3:2, а прво полувреме добио је чак са 2:0. Да ли је тиме открио Партизану рецепт за игру против Стеауе?

"Гледамо себе, не друге. Знамо како треба да играмо, припремили смо се и идемо на победу", рекао је члан офанзивне линије црно-белих, која је од укупно 13 голова на четири званична меча ове сезоне постигла 10.

Андријин презимењак, голман Живко Живковић, показао је да његове речи треба пажљиво саслушати.

Пред реванш претходног кола је он једини изјавио да не треба отписивати Тренчин после пораза од 0:2 на свом терену. Није много недостајало, па да Партизан данас крене на пут у Словачку, уместо у Румунију, како је 99 одсто људи очекивало после жреба.

"Очекујем да у две утакмице будемо бољи тим, а није толико важно ко ће дати гол. Што се мене тиче то може да буде и 30. играч на листи лиценцираних, наш голман Јован Трнић".

Мрежа црно-белих није се затресла у 360 минута фудбала овог лета.

"То је доказ да екипа добро игра и да сваки појединац ради свој посао најбоље што зна. Надам се да ће та серија да потраје, иако нас у Букурешту чека најтежи изазов у досадашњем току квалификација", сматра 26-годишњи голман.

СПИСАК ИГРАЧА
На списку путника за Букурешт налазе се: Живко Живковић, Кљајић, Вулићевић, Балажиц, Ћирковић, Фабрисио, Немања Петровић, Богосавац, Јевтовић, Брашанац, Лукић, Саша Илић, Бабовић, Андрија Живковић, Нинковић, Оумару, Божинов, Трујић и Шапоњић.

Због повреде је у Београду остао Бандаловски.

Коментари / 0

Оставите коментар