LŠ: Partizan optimističan otputovao u Rumuniju!

Crno-beli odleteli u Bukurešt, na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue (sreda, 20.30).

Fudbal 28.07.2015 | 15:40
LŠ: Partizan optimističan otputovao u Rumuniju!

Andrija Živković uveren je da će Partizan eliminisati Steauu i kroz osam dana se naći na korak od grupne faze Lige šampiona!

Štaviše, osvajač titule svetskog U-20 prvaka sa reprezentacijom Srbije, veruje da će takav ishod početi da se nazire već u sredu uveče, nakon prve utakmice na Nacionalnom stadionu u Bukureštu.

"Očekujem pobedu i u prvoj i u drugoj utakmici. I očekujem prolaz Partizana", rekao je Živković novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Naravno, neće biti lako...

"Čeka nas jako teška utakmica. Steaua ima dobar tim, ali isto tako smo i mi kvalitetni. Mislim da ćemo i mi i oni igrati fudbal, otvoreno, što nama odgovara. Spremni smo i idemo u Bukurešt da ostvarimo što bolji rezultat".

Na tribinama neće biti publike, jer Steaua još izdržava kaznu zbog rasističkog transparenta na prošlosezonskoj utakmici Lige Evrope protiv Dinama iz Kijeva.

"Fokusirani smo na ono što se događa na terenu. Kada igraš, isključiš se iz svega i ne čuješ publiku. Svejedno nam je, samo da dobijemo", ne osvrće se Andrija Živković.

Slovački Trenčin u revanšu je pobedio prvaka Rumunije 3:2, a prvo poluvreme dobio je čak sa 2:0. Da li je time otkrio Partizanu recept za igru protiv Steaue?

"Gledamo sebe, ne druge. Znamo kako treba da igramo, pripremili smo se i idemo na pobedu", rekao je član ofanzivne linije crno-belih, koja je od ukupno 13 golova na četiri zvanična meča ove sezone postigla 10.

Andrijin prezimenjak, golman Živko Živković, pokazao je da njegove reči treba pažljivo saslušati.

Pred revanš prethodnog kola je on jedini izjavio da ne treba otpisivati Trenčin posle poraza od 0:2 na svom terenu. Nije mnogo nedostajalo, pa da Partizan danas krene na put u Slovačku, umesto u Rumuniju, kako je 99 odsto ljudi očekivalo posle žreba.

"Očekujem da u dve utakmice budemo bolji tim, a nije toliko važno ko će dati gol. Što se mene tiče to može da bude i 30. igrač na listi licenciranih, naš golman Jovan Trnić".

Mreža crno-belih nije se zatresla u 360 minuta fudbala ovog leta.

"To je dokaz da ekipa dobro igra i da svaki pojedinac radi svoj posao najbolje što zna. Nadam se da će ta serija da potraje, iako nas u Bukureštu čeka najteži izazov u dosadašnjem toku kvalifikacija", smatra 26-godišnji golman.

SPISAK IGRAČA
Na spisku putnika za Bukurešt nalaze se: Živko Živković, Kljajić, Vulićević, Balažic, Ćirković, Fabrisio, Nemanja Petrović, Bogosavac, Jevtović, Brašanac, Lukić, Saša Ilić, Babović, Andrija Živković, Ninković, Oumaru, Božinov, Trujić i Šaponjić.

Zbog povrede je u Beogradu ostao Bandalovski.

Komentari / 0

Ostavite komentar