Србац: Гаврановић и даље без фотеље

Ни данашња примопредаја душности између бившег предсједника Скупштине општине Зорана Ђукића и новоизабраног предсједника србачког парламента Горана Гаврановића, коју је заказало Министарство локалне управе и самоуправе Републике Српске по рјешењу Основног суда Бањалука, чији су представници били присутни, није успјела, јер се овом чину није одазвао Зоран Ђукић.

Република Српска 28.07.2015 | 14:28
Србац: Гаврановић и даље без фотеље

Према незваничним информацијама, Ђукић се налази на боловању, али о томе није званично обавјетио Комисију за примопредају, рекао је члан Комисије и предсједник Клуба одборника СНСД-ДНС Крсто Чавор.

Примопредаји није присуствовао ни начелник општине Драго Ћирић, а његов замјеник Ранко Недић (СДС) није могао објаснити због чега није дошао, осим да је чуо да се Ћирић налази на службеном путу.

-Мишљења сам да одлуку суда треба испоштовати, да би скупштинска већина профункционисала у интересу грађана, јер свако одлагање функционисања законодавне власти има велике негативне последице по грађане, јавни сектор, привреду и општину у цјелини – рекао је замјеник начелника Ранко Недић.

Члан Комисије за примопредају Крсто Чавор (СНСД-а) очекује да би се овај проблем требао ријешити до краја августа, а о новом термину и извршењу рјешења о преузимању власти убудуће ће се старати Суд, јер неизвршавање судских одлука је казнено дјело – рекао је Чавор и додао да неко мора спријечити анархију у локалној власти.

Новоизабрани предсједник србачке скупштине Горан Гаврановић и по други пут није успио да сједне у предсједничку фотељу, али је изразио наду да ће се ускоро обавити примопредаја.

-Ми имамо чврсту скупштинску већину од 13 одборника, а вјерујем да већина неће остати на овом броју, када се успостави нова законодавна и извршна власт она ће бити много јача – тврди Гаврановић и додаје је све више одборника опозиције незадовољно садашњим стањем и жели да се заврши ова заврзлама која траје већ четири мјесеца.

Све ово потврдио је и предсједник србачког СНСД-а Млађан Драгосављевић, на конференцији за медије која је одржана данас поводом неуспјеле примопредаје законодавне власти у Српцу.

Досадашња власт тврди да је засједање скупштине на којој су извршене смјене предсједника, замјеника и секретара скупштине одржано на незаконит начин и да је прекршен пословник о раду скупштине, због чега су уложене жалбе ангажовањем правне службе. Актуелни предсједник Зоран Ђукић за БН телевизију је изјавио да неће дозволити кршење процедуре и закона, без обзира што је дошло до промјене скупштинске већине.

С. К.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зунзо

28.07.2015 12:38

Само да је овог Драгу Цирица отјерат.Србац никад у својој историји није имао неспособнију опстинску власт.Упропастили су све у опстини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

28.07.2015 19:38

Сви су они исти раде по принципу, сјаси Мурта узјаси Курта.

ОДГОВОРИТЕ