Srbac: Gavranović i dalje bez fotelje

Ni današnja primopredaja dušnosti između bivšeg predsjednika Skupštine opštine Zorana Đukića i novoizabranog predsjednika srbačkog parlamenta Gorana Gavranovića, koju je zakazalo Ministarstvo lokalne uprave i samouprave Republike Srpske po rješenju Osnovnog suda Banjaluka, čiji su predstavnici bili prisutni, nije uspjela, jer se ovom činu nije odazvao Zoran Đukić.

Republika Srpska 28.07.2015 | 14:28
Srbac: Gavranović i dalje bez fotelje

Prema nezvaničnim informacijama, Đukić se nalazi na bolovanju, ali o tome nije zvanično obavjetio Komisiju za primopredaju, rekao je član Komisije i predsjednik Kluba odbornika SNSD-DNS Krsto Čavor.

Primopredaji nije prisustvovao ni načelnik opštine Drago Ćirić, a njegov zamjenik Ranko Nedić (SDS) nije mogao objasniti zbog čega nije došao, osim da je čuo da se Ćirić nalazi na službenom putu.

-Mišljenja sam da odluku suda treba ispoštovati, da bi skupštinska većina profunkcionisala u interesu građana, jer svako odlaganje funkcionisanja zakonodavne vlasti ima velike negativne posledice po građane, javni sektor, privredu i opštinu u cjelini – rekao je zamjenik načelnika Ranko Nedić.

Član Komisije za primopredaju Krsto Čavor (SNSD-a) očekuje da bi se ovaj problem trebao riješiti do kraja avgusta, a o novom terminu i izvršenju rješenja o preuzimanju vlasti ubuduće će se starati Sud, jer neizvršavanje sudskih odluka je kazneno djelo – rekao je Čavor i dodao da neko mora spriječiti anarhiju u lokalnoj vlasti.

Novoizabrani predsjednik srbačke skupštine Goran Gavranović i po drugi put nije uspio da sjedne u predsjedničku fotelju, ali je izrazio nadu da će se uskoro obaviti primopredaja.

-Mi imamo čvrstu skupštinsku većinu od 13 odbornika, a vjerujem da većina neće ostati na ovom broju, kada se uspostavi nova zakonodavna i izvršna vlast ona će biti mnogo jača – tvrdi Gavranović i dodaje je sve više odbornika opozicije nezadovoljno sadašnjim stanjem i želi da se završi ova zavrzlama koja traje već četiri mjeseca.

Sve ovo potvrdio je i predsjednik srbačkog SNSD-a Mlađan Dragosavljević, na konferenciji za medije koja je održana danas povodom neuspjele primopredaje zakonodavne vlasti u Srpcu.

Dosadašnja vlast tvrdi da je zasjedanje skupštine na kojoj su izvršene smjene predsjednika, zamjenika i sekretara skupštine održano na nezakonit način i da je prekršen poslovnik o radu skupštine, zbog čega su uložene žalbe angažovanjem pravne službe. Aktuelni predsjednik Zoran Đukić za BN televiziju je izjavio da neće dozvoliti kršenje procedure i zakona, bez obzira što je došlo do promjene skupštinske većine.

S. K.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zunzo

28.07.2015 12:38

Samo da je ovog Dragu Cirica otjerat.Srbac nikad u svojoj istoriji nije imao nesposobniju opstinsku vlast.Upropastili su sve u opstini.

ODGOVORITE
Name

tigar

28.07.2015 19:38

Svi su oni isti rade po principu, sjasi Murta uzjasi Kurta.

ODGOVORITE