Серија А - распоред: Дербији од самог старта!

Сезона 2015/16. у италијанском фудбалу стартује 22. августа, а погледајте дербије који нас чекају већ у прва три кола.

Фудбал 28.07.2015 | 18:20
Серија А - распоред: Дербији од самог старта!

Серија А би ове сезоне могла да буде много узбудљивија него неких претходних, у којима је Јувентус доминирао.

Поред Роме, клуб из Торина могао би да добије конкурента за трон у реновираном Милану, а своју шансу вребају Интер, Лацио и Наполи. Нема сумње да ће се појавити и неко "из сенке", ко би могао да помути рачуне "великима".

Предстојеће првенство стартоваће 22. августа и трајаће до 15. маја, а у плану су три ванредна кола (23. септембар, 28. октобар, 6. јануар, 3. фебруар и 20. април).

Повратник у највиши ранг италијанског фудбала је Болоња, а први пут у Серији А играће Капри и Фросиноне. Титулу брани Јувентус, четвороструки узастопни шампион.

Најзанимљивији меч првог кола биће дуел Фиорентина - Милан, који ће имати посебан значај за гостујућег тренера Синишу Михајловића, некадашњег стратега "љубичастих". Јувентус ће одбрану трофеја почети утакмицом против Удинезеа на свом стадиону, а остали парови су Емполи - Кјево, Верона - Рома, Фросиноне - Торино, Интер - Аталанта, Лацио - Болоња, Палермо - Ђенова, Сампдорија - Капри и Сасуоло - Наполи.

Први велики дерби следи већ у другом колу, када ће се у Риму састати Рома и Јувентус! Истог викенда играће и Наполи - Сампдорија.

Нови дерби чека нас само недељу дана касније, када је на програму "Дербy делла Мадоннина": Интер - Милан. У четвртом колу састају се Наполи - Лацио, у петом Сампдорија - Рома, у шестом Наполи - Јувентус, Интер - Фиорентина, Ђенова - Милан...

Коментари / 0

Оставите коментар