Serija A - raspored: Derbiji od samog starta!

Sezona 2015/16. u italijanskom fudbalu startuje 22. avgusta, a pogledajte derbije koji nas čekaju već u prva tri kola.

Fudbal 28.07.2015 | 18:20
Serija A - raspored: Derbiji od samog starta!

Serija A bi ove sezone mogla da bude mnogo uzbudljivija nego nekih prethodnih, u kojima je Juventus dominirao.

Pored Rome, klub iz Torina mogao bi da dobije konkurenta za tron u renoviranom Milanu, a svoju šansu vrebaju Inter, Lacio i Napoli. Nema sumnje da će se pojaviti i neko "iz senke", ko bi mogao da pomuti račune "velikima".

Predstojeće prvenstvo startovaće 22. avgusta i trajaće do 15. maja, a u planu su tri vanredna kola (23. septembar, 28. oktobar, 6. januar, 3. februar i 20. april).

Povratnik u najviši rang italijanskog fudbala je Bolonja, a prvi put u Seriji A igraće Kapri i Frosinone. Titulu brani Juventus, četvorostruki uzastopni šampion.

Najzanimljiviji meč prvog kola biće duel Fiorentina - Milan, koji će imati poseban značaj za gostujućeg trenera Sinišu Mihajlovića, nekadašnjeg stratega "ljubičastih". Juventus će odbranu trofeja početi utakmicom protiv Udinezea na svom stadionu, a ostali parovi su Empoli - Kjevo, Verona - Roma, Frosinone - Torino, Inter - Atalanta, Lacio - Bolonja, Palermo - Đenova, Sampdorija - Kapri i Sasuolo - Napoli.

Prvi veliki derbi sledi već u drugom kolu, kada će se u Rimu sastati Roma i Juventus! Istog vikenda igraće i Napoli - Sampdorija.

Novi derbi čeka nas samo nedelju dana kasnije, kada je na programu "Derby della Madonnina": Inter - Milan. U četvrtom kolu sastaju se Napoli - Lacio, u petom Sampdorija - Roma, u šestom Napoli - Juventus, Inter - Fiorentina, Đenova - Milan...

Komentari / 0

Ostavite komentar