Ножем избодени у центру Бањалуке

Полиција трага за нападачима који су ножем изболи и тешко повриједили Драгишу Брнића (56) и Далибора Дубравца (41) у центру Бањалуке.

Република Српска 28.07.2015 | 11:30
Ножем избодени у центру Бањалуке

Нападачи су Брнића ножем уболи више пута у стомак, а Дубравца у груди, након чега су побјегли.

Повријеђени су након напада превезени у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, гдје су задржани на лијечењу.

Из ЦЈБ Бањалука је, не откривајући идентитет повријеђених, саопштено да им је овај напад пријављен у недјељу увече.

Према полицијском извјештају, неколико особа пресрело је и напало Брнића и Дубравца око 23.15 часова на раскрсници улица Краља Петра Првог Карађорђевића и Бана Милосављевића.

"Обављен је увиђај овог догађаја, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука. На основу његове наредбе покренута је истрага с циљем утврђивања чињеничног стања, као и проналажења нападача", рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Казали су да с циљем заштите истраге не могу откривати више детаља нити открити идентитет повријеђених.

Према незваничним информацијама, свему је претходила краћа свађа између неколико нападача са једне и Брнића и Дубравца с друге стране. Мотив овог напада још није утврђен.

Извор близак истрази је рекао да Брнић и Дубравац полицији нису могли ништа да кажу о нападачима.

Брнић је власник кафе-бара "Лава", као и предузећа "Балкан Тексас" и Томболе "Петерац" у Бањалуци. Хапшен је у септембру прошле године у акцији "Глобал" због трговине дрогом. Тада је осим њега ухапшено још седам особа, од којих четири у Бањалуци, а три у Сарајеву. Приликом акције "Глобал" полиција је претресла кафић "Лаву", као и "Балкан Тексас" и "Петерац".

Болница
Из Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука је, наводећи иницијале, саопштено да су Драгиша Брнић и Далибор Дубравац у ову установу довезени 26. јула и да је њихово здравствено стање стабилно.

"Прво је око 23.20 часова довезен пацијент Д. Б., који је имао више убодних рана у предјелу стомака. Након десет минута довезен је и пацијент Д. Д., који је имао више убодних рана у предјелу грудног коша. Оба пацијента су оперисана и збринута", рекли су у УБКЦ Бањалука.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

фоцак

28.07.2015 09:39

Оба постењацине, ајд оно мало фирми сто имају к оно пар стотина кг. дроге сто растурисе....инаце постени тзв. људи !!! Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

28.07.2015 09:46

Све неки фини људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

28.07.2015 10:23

Вратите их у затвор где им је место јер од тог сљама постен свет нема мира

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОНЕ

28.07.2015 12:38

ИНСТИТУЦИЈЕ ФУНКЦИОНИШИ. ПОЛИЦИЈУ ТРЕБА РАСПУСТИТ. ОБУЧАВАТИ ЉУДЕ ДА СЕ САМИ БРАНЕ. ЕТО ТО ЈЕ ПЕРСПЕКТИВА.

ОДГОВОРИТЕ