Nožem izbodeni u centru Banjaluke

Policija traga za napadačima koji su nožem izboli i teško povrijedili Dragišu Brnića (56) i Dalibora Dubravca (41) u centru Banjaluke.

Republika Srpska 28.07.2015 | 11:30
Nožem izbodeni u centru Banjaluke

Napadači su Brnića nožem uboli više puta u stomak, a Dubravca u grudi, nakon čega su pobjegli.

Povrijeđeni su nakon napada prevezeni u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje su zadržani na liječenju.

Iz CJB Banjaluka je, ne otkrivajući identitet povrijeđenih, saopšteno da im je ovaj napad prijavljen u nedjelju uveče.

Prema policijskom izvještaju, nekoliko osoba presrelo je i napalo Brnića i Dubravca oko 23.15 časova na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Bana Milosavljevića.

"Obavljen je uviđaj ovog događaja, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. Na osnovu njegove naredbe pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, kao i pronalaženja napadača", rekli su u CJB Banjaluka.

Kazali su da s ciljem zaštite istrage ne mogu otkrivati više detalja niti otkriti identitet povrijeđenih.

Prema nezvaničnim informacijama, svemu je prethodila kraća svađa između nekoliko napadača sa jedne i Brnića i Dubravca s druge strane. Motiv ovog napada još nije utvrđen.

Izvor blizak istrazi je rekao da Brnić i Dubravac policiji nisu mogli ništa da kažu o napadačima.

Brnić je vlasnik kafe-bara "Lava", kao i preduzeća "Balkan Teksas" i Tombole "Peterac" u Banjaluci. Hapšen je u septembru prošle godine u akciji "Global" zbog trgovine drogom. Tada je osim njega uhapšeno još sedam osoba, od kojih četiri u Banjaluci, a tri u Sarajevu. Prilikom akcije "Global" policija je pretresla kafić "Lavu", kao i "Balkan Teksas" i "Peterac".

Bolnica
Iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka je, navodeći inicijale, saopšteno da su Dragiša Brnić i Dalibor Dubravac u ovu ustanovu dovezeni 26. jula i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

"Prvo je oko 23.20 časova dovezen pacijent D. B., koji je imao više ubodnih rana u predjelu stomaka. Nakon deset minuta dovezen je i pacijent D. D., koji je imao više ubodnih rana u predjelu grudnog koša. Oba pacijenta su operisana i zbrinuta", rekli su u UBKC Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

focak

28.07.2015 11:39

Oba postenjacine, ajd ono malo firmi sto imaju k ono par stotina kg. droge sto rasturise....inace posteni tzv. ljudi !!! Fuj.

ODGOVORITE
Name

Sale

28.07.2015 11:46

Sve neki fini ljudi...

ODGOVORITE
Name

pero

28.07.2015 12:23

Vratite ih u zatvor gde im je mesto jer od tog sljama posten svet nema mira

ODGOVORITE
Name

ZONE

28.07.2015 14:38

INSTITUCIJE FUNKCIONIŠI. POLICIJU TREBA RASPUSTIT. OBUČAVATI LJUDE DA SE SAMI BRANE. ETO TO JE PERSPEKTIVA.

ODGOVORITE