Глигорић оспорава Специјално тужилаштво

Тихомир Глигорић, бивши директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, оптужен од Специјалног тужилаштва Српске за несавјестан рад у служби, тражио је од главног републичког тужиоца и од Окружног суда у Бања Луци да приликом доношења одлуке о потврђивању, односно одбацивању оптужнице против њега, воде рачуна о томе да ли је оптужница поднесена од надлежног тужилаштва.

Република Српска 27.07.2015 | 20:35
Глигорић оспорава Специјално тужилаштво

Нису ме оптужили ни за организовани криминал, ни за прибављање личне имовинске користи, него за несавјестан рад у служби, па се поставља питање какве везе Специјално тужилаштво има с тим, каже бивши директор РУГИП, Тихомир Глигорић.

Од главног републичког тужиоца, Махмута Швраке и Окружног суда у Бања Луци је писмено тражио да се изјасне да ли је оптужница против њега уопште у надлежности Специјалног тужилаштва за организовани и најтеже облике привредног криминала.

Уз правну, Глигорић, каже, води политичку борбу, јер иза свега стоји политика, односно политички монтиранм процесс. Процес је, тврди, био најављен и прије него што је почео.

Из Окружног суда Бања Лука и канцеларије главног републичког тужиоца, И поред упућених питања, до краја радног времена нисмо добили одговор у вези са утврђивањем надлежности Специјалног тужилаштва, коју Глигорић потенцира.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Брод

27.07.2015 18:48

Ко са ђаволом тикве сади, оглаву му се лупају. Очити господин Глигорић или није знао ову пословицу или јој није давао до значаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

27.07.2015 18:49

Недај се Глига,све и да си имао неких мутни радњи ,народ опраста јер си рекао доста,а ови и даље краду и јос нападају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

27.07.2015 19:28

Банда купује папке а на овај начин притишће непослушне. Неће ово све проћи без насиља. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тз

27.07.2015 19:34

Он је давно наметнут добро да јос увјек дисемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

пост модерна

27.07.2015 20:17

Ако постоји специјално тужилаштво онда регуларно тужилаштво не ради свој посао. Једно мора бити укинуто. Посебно мора бити укинуто оно на нивоу БиХ. Могли би се залетити па почети хапсити праве криминалце. У оба енитета, наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенолог

27.07.2015 20:24

Чињеница је да тужилаштава практично и фактички нема, она постоје али као да не постоје. Томе је више разлога. Тако, БХ Тужилаштво 'неуставно је и недејтонско', како неки кажу. Републичко не може да ради јер 'нема политичке воље'. Окружна не могу радити јер 'немају новца за вјештаке и вјештачења'. Исте муке око новца за вјештачења море и кантонална тужилаштва, рецимо у Сарајеву. Специјално тужилаштво најчешће 'није надлежно'. Кадија одавно нема, нестало их заједно са шеријатом. Нема значи ко да тужи и утужује, па самим тим ни судови да суде и пресуђују. Остају једино судови партија, и на крају фамозни Страшни суд на небесима, којим често зна запријетити херцеговачки СПЦ архипастир. А робијашнице вапе за ВИП робијашима, за онима што се корупцијом о народ огријешише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горски вијенац

27.07.2015 20:25

Обична полиција комплетирала кривичну пријаву против Џомбића. Терете га за проневјеру стотина милиона у вези Бирча. Хоће ли то преузети специјално тужилаштво па га ослободити. Најбоље да Глигорићу суде за Бирч а Џомбића врате за предсједника владе. Многе у влади су остале неповаљене. Није стигао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

27.07.2015 20:49

Куповао станове за дактилографе јер их нема довољно у БЛ. Па ко још мисли да немамо довољно дактилографа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО БЛ

28.07.2015 01:22

ТАЈ МАХМУТ ШВРАКА ЈЕ ВЕЛИКО ЗЛО ПРАВОСУЂА И ТУЖИЛАШТВА.

ОДГОВОРИТЕ