Gligorić osporava Specijalno tužilaštvo

Tihomir Gligorić, bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, optužen od Specijalnog tužilaštva Srpske za nesavjestan rad u službi, tražio je od glavnog republičkog tužioca i od Okružnog suda u Banja Luci da prilikom donošenja odluke o potvrđivanju, odnosno odbacivanju optužnice protiv njega, vode računa o tome da li je optužnica podnesena od nadležnog tužilaštva.

Republika Srpska 27.07.2015 | 20:35
Gligorić osporava Specijalno tužilaštvo

Nisu me optužili ni za organizovani kriminal, ni za pribavljanje lične imovinske koristi, nego za nesavjestan rad u službi, pa se postavlja pitanje kakve veze Specijalno tužilaštvo ima s tim, kaže bivši direktor RUGIP, Tihomir Gligorić.

Od glavnog republičkog tužioca, Mahmuta Švrake i Okružnog suda u Banja Luci je pismeno tražio da se izjasne da li je optužnica protiv njega uopšte u nadležnosti Specijalnog tužilaštva za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala.

Uz pravnu, Gligorić, kaže, vodi političku borbu, jer iza svega stoji politika, odnosno politički montiranm process. Proces je, tvrdi, bio najavljen i prije nego što je počeo.

Iz Okružnog suda Banja Luka i kancelarije glavnog republičkog tužioca, I pored upućenih pitanja, do kraja radnog vremena nismo dobili odgovor u vezi sa utvrđivanjem nadležnosti Specijalnog tužilaštva, koju Gligorić potencira.

(BN TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Brod

27.07.2015 18:48

Ko sa đavolom tikve sadi, oglavu mu se lupaju. Očiti gospodin Gligorić ili nije znao ovu poslovicu ili joj nije davao do značaja.

ODGOVORITE
Name

pravda

27.07.2015 18:49

Nedaj se Gliga,sve i da si imao nekih mutni radnji ,narod oprasta jer si rekao dosta,a ovi i dalje kradu i jos napadaju.

ODGOVORITE
Name

nota bene

27.07.2015 19:28

Banda kupuje papke a na ovaj način pritišće neposlušne. Neće ovo sve proći bez nasilja. Živi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

tz

27.07.2015 19:34

On je davno nametnut dobro da jos uvjek disemo

ODGOVORITE
Name

post moderna

27.07.2015 20:17

Ako postoji specijalno tužilaštvo onda regularno tužilaštvo ne radi svoj posao. Jedno mora biti ukinuto. Posebno mora biti ukinuto ono na nivou BiH. Mogli bi se zaletiti pa početi hapsiti prave kriminalce. U oba eniteta, naravno.

ODGOVORITE
Name

Penolog

27.07.2015 20:24

Činjenica je da tužilaštava praktično i faktički nema, ona postoje ali kao da ne postoje. Tome je više razloga. Tako, BH Tužilaštvo 'neustavno je i nedejtonsko', kako neki kažu. Republičko ne može da radi jer 'nema političke volje'. Okružna ne mogu raditi jer 'nemaju novca za vještake i vještačenja'. Iste muke oko novca za vještačenja more i kantonalna tužilaštva, recimo u Sarajevu. Specijalno tužilaštvo najčešće 'nije nadležno'. Kadija odavno nema, nestalo ih zajedno sa šerijatom. Nema znači ko da tuži i utužuje, pa samim tim ni sudovi da sude i presuđuju. Ostaju jedino sudovi partija, i na kraju famozni Strašni sud na nebesima, kojim često zna zaprijetiti hercegovački SPC arhipastir. A robijašnice vape za VIP robijašima, za onima što se korupcijom o narod ogriješiše.

ODGOVORITE
Name

gorski vijenac

27.07.2015 20:25

Obična policija kompletirala krivičnu prijavu protiv Džombića. Terete ga za pronevjeru stotina miliona u vezi Birča. Hoće li to preuzeti specijalno tužilaštvo pa ga osloboditi. Najbolje da Gligoriću sude za Birč a Džombića vrate za predsjednika vlade. Mnoge u vladi su ostale nepovaljene. Nije stigao.

ODGOVORITE
Name

Profesor

27.07.2015 20:49

Kupovao stanove za daktilografe jer ih nema dovoljno u BL. Pa ko još misli da nemamo dovoljno daktilografa?

ODGOVORITE
Name

MARKO BL

28.07.2015 01:22

TAJ MAHMUT ŠVRAKA JE VELIKO ZLO PRAVOSUĐA I TUŽILAŠTVA.

ODGOVORITE