Матс Хумелс жестоко прозвао остатак Бундеслиге!

Сви се плашите кад играте против Бајерна, предајете се пре почетка! „То није радио Томас Тухел“, каже штопер Борусије из Дортмунда и додаје да је спреман на разрешење функције капитена.

Фудбал 28.07.2015 | 17:00
Матс Хумелс жестоко прозвао остатак Бундеслиге!

У Шпанији Барселона, Реал и можда Атлетико, у Италији Јувентус или Рома, можда тек појачани Милан или Интер, у Енглеској бар пет тимова има обећавајуће шансе (Челси, Манчестер Сити, Манчестер јунајтед, Арсенал, Ливерпул) за титулу, а у Немачкој се све своди само на једно име - Бајерн.

Тачно 18 дана пред почетак нове бундеслигашке сезоне, Баварци су опет највећи фаворити да одбране наслов првака, не само због чињенице да их је од носилаца игре напустио једино Бастјан Швајнштајгер (зато им стиже Артуро Видал), већ и услед утиска да остали нису довољно јаки. Или су, како каже Матс Хумлес, преплашени кад преко пута себе виде моћни састав са Алијанц арене.
„У Немачкој се много клубова плаши Бајерна. Како у вербалном, тако и у спортском смислу. Једноставно, преплаше се кад играју против екипе из Минхена. Кад би престали тако да се понашају бележили би боље резултате“, рекао је капитен Борусије из Дортмунда.

Можда и услед чињенице да је у млађим категоријама носио дрес управо Бајерна, искусни штопер зна да манталитет победника често умртви ривала.
„Понекад имам осећај да су се екипе предале и пре него што почне утакмица са Бајерном. Опет, Мајнц под вођством Томаса Тухела је један од ретких тимова који то није радио. Тако нешто се да приметити“, додао је Хумелс, чија је Борусија у претходних пет сезона успевала колико-толико да помрси рачуне великану из Баварске (две узастопне титуле 2011. и 2012), али не и у претходне три, док је откако је Пеп Гвардиола сео на клупу Бајерна разлика била изражена и двоцифреним бројем бодова.

Зато и питање колико је реално очекивати од Милионера да се опет умешају у борбу за врх, после разочаравајуће сезоне у којој су једва изборили пласман у квалификације за Лигу Европе.
„Тухел је тек дошао и не би му требало наметнути притисак да мора да буде међу прва четири тима. С друге стране, ми играчи осећамо ту обавезу. Радујемо се наредном првенству и рачунамо да бисмо могли да изборимо повратак у Лигу шампиона“, рекао је Хумелс и додао да нема проблем уколико наследник Јиргена Клопа одлучи да га разреши дужности капитена клуба из Дортмунда, јер је - каже - „прошле сезоне морао да обраћа доста пажње на непотребне детаље, па не жели поново да пролази кроз исте ствари“.

Коментари / 0

Оставите коментар