Mats Humels žestoko prozvao ostatak Bundeslige!

Svi se plašite kad igrate protiv Bajerna, predajete se pre početka! „To nije radio Tomas Tuhel“, kaže štoper Borusije iz Dortmunda i dodaje da je spreman na razrešenje funkcije kapitena.

Fudbal 28.07.2015 | 17:00
Mats Humels žestoko prozvao ostatak Bundeslige!

U Španiji Barselona, Real i možda Atletiko, u Italiji Juventus ili Roma, možda tek pojačani Milan ili Inter, u Engleskoj bar pet timova ima obećavajuće šanse (Čelsi, Mančester Siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul) za titulu, a u Nemačkoj se sve svodi samo na jedno ime - Bajern.

Tačno 18 dana pred početak nove bundesligaške sezone, Bavarci su opet najveći favoriti da odbrane naslov prvaka, ne samo zbog činjenice da ih je od nosilaca igre napustio jedino Bastjan Švajnštajger (zato im stiže Arturo Vidal), već i usled utiska da ostali nisu dovoljno jaki. Ili su, kako kaže Mats Humles, preplašeni kad preko puta sebe vide moćni sastav sa Alijanc arene.
„U Nemačkoj se mnogo klubova plaši Bajerna. Kako u verbalnom, tako i u sportskom smislu. Jednostavno, preplaše se kad igraju protiv ekipe iz Minhena. Kad bi prestali tako da se ponašaju beležili bi bolje rezultate“, rekao je kapiten Borusije iz Dortmunda.

Možda i usled činjenice da je u mlađim kategorijama nosio dres upravo Bajerna, iskusni štoper zna da mantalitet pobednika često umrtvi rivala.
„Ponekad imam osećaj da su se ekipe predale i pre nego što počne utakmica sa Bajernom. Opet, Majnc pod vođstvom Tomasa Tuhela je jedan od retkih timova koji to nije radio. Tako nešto se da primetiti“, dodao je Humels, čija je Borusija u prethodnih pet sezona uspevala koliko-toliko da pomrsi račune velikanu iz Bavarske (dve uzastopne titule 2011. i 2012), ali ne i u prethodne tri, dok je otkako je Pep Gvardiola seo na klupu Bajerna razlika bila izražena i dvocifrenim brojem bodova.

Zato i pitanje koliko je realno očekivati od Milionera da se opet umešaju u borbu za vrh, posle razočaravajuće sezone u kojoj su jedva izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
„Tuhel je tek došao i ne bi mu trebalo nametnuti pritisak da mora da bude među prva četiri tima. S druge strane, mi igrači osećamo tu obavezu. Radujemo se narednom prvenstvu i računamo da bismo mogli da izborimo povratak u Ligu šampiona“, rekao je Humels i dodao da nema problem ukoliko naslednik Jirgena Klopa odluči da ga razreši dužnosti kapitena kluba iz Dortmunda, jer je - kaže - „prošle sezone morao da obraća dosta pažnje na nepotrebne detalje, pa ne želi ponovo da prolazi kroz iste stvari“.

Komentari / 0

Ostavite komentar