Срећан кренуо на свадбу, није се вратио!

"Другарице су дошле да га испрате на свадбу, а он се стално окретао и махао им. Кад су кренули, замолио је оца да стану како би се још једном поздравио. Тада је својој најбољој другарици рекао...".

Република Српска 27.07.2015 | 14:46
Срећан кренуо на свадбу, није се вратио!

Дечак је са мајком Верицом, оцем Јованом и браћом Дамјаном (11) и Милошем (8) путовао у суботу на свадбу у Власеницу у Републици Српској. Њихов аутомобил је, под још неразјашњеним околностима, ударио у аутобус ауто-превозника "Кондор" у месту Табана.

"Верица је од шока занемела! Ни сами не знамо како је до удеса дошло. Мали Данило је био омиљен у комшилуку. Ова трагедија нас је све веома погодила", каже Сузана Лубен, прва комшиница породице Главаш из Бешке, која је у стравичном удесу код Зворника остала без старијег детета Данила (14).

Иако је Хитна помоћ брзо стигла, малом Данилу није било спаса. Његов отац и два брата теже су повређени и пребачени су у Београд, док је мајка задобила лакше повреде.

Комшије Главаша кажу да су се деца много радовала одласку на свадбу код сестре од тетке.

"Једино је Верица ових дана била нервозна Говорила је да јој се уопште не иде у Власеницу. Ко зна, можда је нешто предосећала", каже комшиница Сузана. Према њеним речима, Главаши су одлучили да на свадбу крену дан раније.

"Весеље је требало да се одржи у недељу. Не знамо ни да ли је у међувремену отказано. Они су говорили да ће након свадбе остати да преспавају у Власеници и да ће се вратити у недељу", каже комшиница.

Туга у породици

У породици Главаш нису имали снаге да говоре о несрећи.

"Разумите нас, много нам је тешко. Нисмо стигли још ни све рођаке да обавестимо о трагедији", рекли су на капији породичне куће у Бешки.

Она се са сузама у очима присећа последњег сусрета са Данилом.

"Другарице су дошле да га испрате на свадбу, а он се стално окретао и махао им. Кад су кренули, замолио је оца да стану како би се још једном поздравио. Тада је својој најбољој другарици рекао: 'Не брини, вратићу се за два дана, а тамо ћу појести један бањалучки ћевап за тебе'. Никада више нећемо видети нашег Дачу", каже потресена Сузана Лубан за Курир.

Она додаје да су сва тројица дечака била добра и васпитана деца.

"Златна деца! Цела породица је много фина и вредна. Никад се није могла чути вика или свађа из њихове куће. Јадни људи, сада могу само да седе и чекају јер се још не зна да ли ће Данилово тело бити допремљено и када ће бити сахрањен", у сузама наводи саговорница.

Извор: Србија данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цар

27.07.2015 13:15

Недај бозе никоме па ни највецем непријатељу такву судбинуако је то судбина ил ко зна сталије вјецна слава малом дјецаку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еско

27.07.2015 16:16

Много ми је зао дај бозе да му бог даде најбоље место у рају примите моје искрено сауцесце

ОДГОВОРИТЕ
Name

рада

27.07.2015 18:08

Породици дубоко сауцесце а нека мали андјео поцива у миру

ОДГОВОРИТЕ