Srećan krenuo na svadbu, nije se vratio!

"Drugarice su došle da ga isprate na svadbu, a on se stalno okretao i mahao im. Kad su krenuli, zamolio je oca da stanu kako bi se još jednom pozdravio. Tada je svojoj najboljoj drugarici rekao...".

Republika Srpska 27.07.2015 | 14:46
Srećan krenuo na svadbu, nije se vratio!

Dečak je sa majkom Vericom, ocem Jovanom i braćom Damjanom (11) i Milošem (8) putovao u subotu na svadbu u Vlasenicu u Republici Srpskoj. Njihov automobil je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, udario u autobus auto-prevoznika "Kondor" u mestu Tabana.

"Verica je od šoka zanemela! Ni sami ne znamo kako je do udesa došlo. Mali Danilo je bio omiljen u komšiluku. Ova tragedija nas je sve veoma pogodila", kaže Suzana Luben, prva komšinica porodice Glavaš iz Beške, koja je u stravičnom udesu kod Zvornika ostala bez starijeg deteta Danila (14).

Iako je Hitna pomoć brzo stigla, malom Danilu nije bilo spasa. Njegov otac i dva brata teže su povređeni i prebačeni su u Beograd, dok je majka zadobila lakše povrede.

Komšije Glavaša kažu da su se deca mnogo radovala odlasku na svadbu kod sestre od tetke.

"Jedino je Verica ovih dana bila nervozna Govorila je da joj se uopšte ne ide u Vlasenicu. Ko zna, možda je nešto predosećala", kaže komšinica Suzana. Prema njenim rečima, Glavaši su odlučili da na svadbu krenu dan ranije.

"Veselje je trebalo da se održi u nedelju. Ne znamo ni da li je u međuvremenu otkazano. Oni su govorili da će nakon svadbe ostati da prespavaju u Vlasenici i da će se vratiti u nedelju", kaže komšinica.

Tuga u porodici

U porodici Glavaš nisu imali snage da govore o nesreći.

"Razumite nas, mnogo nam je teško. Nismo stigli još ni sve rođake da obavestimo o tragediji", rekli su na kapiji porodične kuće u Beški.

Ona se sa suzama u očima priseća poslednjeg susreta sa Danilom.

"Drugarice su došle da ga isprate na svadbu, a on se stalno okretao i mahao im. Kad su krenuli, zamolio je oca da stanu kako bi se još jednom pozdravio. Tada je svojoj najboljoj drugarici rekao: 'Ne brini, vratiću se za dva dana, a tamo ću pojesti jedan banjalučki ćevap za tebe'. Nikada više nećemo videti našeg Daču", kaže potresena Suzana Luban za Kurir.

Ona dodaje da su sva trojica dečaka bila dobra i vaspitana deca.

"Zlatna deca! Cela porodica je mnogo fina i vredna. Nikad se nije mogla čuti vika ili svađa iz njihove kuće. Jadni ljudi, sada mogu samo da sede i čekaju jer se još ne zna da li će Danilovo telo biti dopremljeno i kada će biti sahranjen", u suzama navodi sagovornica.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

car

27.07.2015 13:15

Nedaj boze nikome pa ni najvecem neprijatelju takvu sudbinuako je to sudbina il ko zna stalije vjecna slava malom djecaku.

ODGOVORITE
Name

Esko

27.07.2015 16:16

Mnogo mi je zao daj boze da mu bog dade najbolje mesto u raju primite moje iskreno saucesce

ODGOVORITE
Name

rada

27.07.2015 18:08

Porodici duboko saucesce a neka mali andjeo pociva u miru

ODGOVORITE