Најава: Креће СП у воденим спортовима!

Добре навике не треба мењати: Делфини, узмите још једно злато! Ватерполисти Србије на Светском првенству против Црне Горе (19.10) почињу лов на 80.000 долара.

Остали спортови 27.07.2015 | 15:20
Најава: Креће СП у воденим спортовима!

Далеки Казањ, престоница Руске републике Татарстан 24. јула је угостио елиту у пливању, пливању на отвореним водама, синхронизованим пливању, скоковима у воду и ватерполу. Тако ће бити све до 9. августа кад се завршава Светско првенство у спортовима у води.

Ватерполо је у центру пажње овдашњих љубитеља спорта и спортског клађења. Србија је главни фаворит за златну медаљу. а тим који са клупе предводи легендарни Дејан Савић има право да се нада и циља најсјајније одличје. Плави делфини такмичење започињу вечерас од 19.10 (РТС 2) и то против нашег „другог ока у глави“ и можда и највећег ривала, Црне Горе.

Наша селекција смештена је у Групу Д, заједно са Црногом Гором, Аустралијом и Јапаном и наравно да слови за фаворита, јер је недавно класу потврдила освајањем Светске лиге у Бергаму.

„Црна Гора је тежак противник, са њом је увек неизвесно. Често је одлучивао буквално један шут, једна лопта. Они имају искусне играче, који су у екипи до самог почетна њеног деловања, попут Шћепановића, Јокића, Ивовића, Млађана Јановића... Знају како се играју овакве утакмице и почетак ће бити јако тежак. Не смемо да одиграмо лошије, јер би утакмица могла да оде у нежељеном правцу“, упозорава Андрија Прлаиновић, један од најискуснијих у нашој репрезентацији, за коју ће вечерас 100. пут играти изванредни шутер Милош Ћук.

Иначе, Србија је савладала Црну Гору у последња три међусобна дуела. У Светској лиги јуна прошле године било је 14:5, у полуфиналу Првенства Европе у Мађарској минулог лета славили смо 10:9, да бисмо истог ривала добили и у Светском купу у августу 9:3.

А кажу да добре навике не би требало мењати...

Домаћин Светског првенства у спортовима у води је обезбедио озбиљан фонд новчаних награда од скоро 5.500.000 долара. Тако ће победници у пливању, пливању на отвореним водама, синхронизованим пливању и скоковима у воду добити по 20.000 долара, док ће чланови ватерполо репрезентације која се буде успела на трон поделити четири пута већу суму.

ВЕЉА СТЈЕПАНОВИЋ НАЈВЕЋА УЗДАНИЦА У ПЛИВАЊУ

Српске пливаче предводи невероватни Велимир Стјепановић, момак од кога се идуће године у Рио де Жанеиру очекује берба олимпијских медаља. Снажни пливач је иначе рођен у Абу Дабију, а са родитељима живи и тренира у Дубаију. И како онда не ценити и не навијати за човека који је, зарад патриотизма према земљи која му заправо ништа осим порекла није дала, одбио да наступа за Уједињене Арапске Емирате, што би тамо сигурно добро „окитили“ петро-доларима?! Притом Веља је наследник великог Милорада Чавића, према свим параметрима, на путу је да постане планетарна звезда и то у најпопуларнијим дисциплинама – пливање слободним стилом и делфин. Можда ће његова звезда засијати пуним сјајем управо у Казању?!

Међу српским пливачима који су отишли за Казањ нажалост нема натурализованог Србина, а заправо Руса, Аркадија Вјачанина који још нема право наступа под нашом заставом. Права штета пошто би се од њега могла очекивати медаља у дисциплини леђно.

Коментари / 0

Оставите коментар