Najava: Kreće SP u vodenim sportovima!

Dobre navike ne treba menjati: Delfini, uzmite još jedno zlato! Vaterpolisti Srbije na Svetskom prvenstvu protiv Crne Gore (19.10) počinju lov na 80.000 dolara.

Ostali sportovi 27.07.2015 | 15:20
Najava: Kreće SP u vodenim sportovima!

Daleki Kazanj, prestonica Ruske republike Tatarstan 24. jula je ugostio elitu u plivanju, plivanju na otvorenim vodama, sinhronizovanim plivanju, skokovima u vodu i vaterpolu. Tako će biti sve do 9. avgusta kad se završava Svetsko prvenstvo u sportovima u vodi.

Vaterpolo je u centru pažnje ovdašnjih ljubitelja sporta i sportskog klađenja. Srbija je glavni favorit za zlatnu medalju. a tim koji sa klupe predvodi legendarni Dejan Savić ima pravo da se nada i cilja najsjajnije odličje. Plavi delfini takmičenje započinju večeras od 19.10 (RTS 2) i to protiv našeg „drugog oka u glavi“ i možda i najvećeg rivala, Crne Gore.

Naša selekcija smeštena je u Grupu D, zajedno sa Crnogom Gorom, Australijom i Japanom i naravno da slovi za favorita, jer je nedavno klasu potvrdila osvajanjem Svetske lige u Bergamu.

„Crna Gora je težak protivnik, sa njom je uvek neizvesno. Često je odlučivao bukvalno jedan šut, jedna lopta. Oni imaju iskusne igrače, koji su u ekipi do samog početna njenog delovanja, poput Šćepanovića, Jokića, Ivovića, Mlađana Janovića... Znaju kako se igraju ovakve utakmice i početak će biti jako težak. Ne smemo da odigramo lošije, jer bi utakmica mogla da ode u neželjenom pravcu“, upozorava Andrija Prlainović, jedan od najiskusnijih u našoj reprezentaciji, za koju će večeras 100. put igrati izvanredni šuter Miloš Ćuk.

Inače, Srbija je savladala Crnu Goru u poslednja tri međusobna duela. U Svetskoj ligi juna prošle godine bilo je 14:5, u polufinalu Prvenstva Evrope u Mađarskoj minulog leta slavili smo 10:9, da bismo istog rivala dobili i u Svetskom kupu u avgustu 9:3.

A kažu da dobre navike ne bi trebalo menjati...

Domaćin Svetskog prvenstva u sportovima u vodi je obezbedio ozbiljan fond novčanih nagrada od skoro 5.500.000 dolara. Tako će pobednici u plivanju, plivanju na otvorenim vodama, sinhronizovanim plivanju i skokovima u vodu dobiti po 20.000 dolara, dok će članovi vaterpolo reprezentacije koja se bude uspela na tron podeliti četiri puta veću sumu.

VELJA STJEPANOVIĆ NAJVEĆA UZDANICA U PLIVANJU

Srpske plivače predvodi neverovatni Velimir Stjepanović, momak od koga se iduće godine u Rio de Žaneiru očekuje berba olimpijskih medalja. Snažni plivač je inače rođen u Abu Dabiju, a sa roditeljima živi i trenira u Dubaiju. I kako onda ne ceniti i ne navijati za čoveka koji je, zarad patriotizma prema zemlji koja mu zapravo ništa osim porekla nije dala, odbio da nastupa za Ujedinjene Arapske Emirate, što bi tamo sigurno dobro „okitili“ petro-dolarima?! Pritom Velja je naslednik velikog Milorada Čavića, prema svim parametrima, na putu je da postane planetarna zvezda i to u najpopularnijim disciplinama – plivanje slobodnim stilom i delfin. Možda će njegova zvezda zasijati punim sjajem upravo u Kazanju?!

Među srpskim plivačima koji su otišli za Kazanj nažalost nema naturalizovanog Srbina, a zapravo Rusa, Arkadija Vjačanina koji još nema pravo nastupa pod našom zastavom. Prava šteta pošto bi se od njega mogla očekivati medalja u disciplini leđno.

Komentari / 0

Ostavite komentar