Видео: Вриједи погледати, јер нису само Ривер и Бока љути ривали!

Јер у Аргентини не постоје само Бока и Ривер - величанствен амбијент Класико Росарина! Њуелс Олд Бојс и Росарио Сентрал играју у 18. колу Примере... Баците поглед. Вреди сваки секунд...

Фудбал 29.07.2015 | 08:40
Видео: Вриједи погледати, јер нису само Ривер и Бока љути ривали!

Ако ћемо да причамо о дерби мечевима можемо да волимо или не овај наш вечити, можемо вероватно да се сагласимо да се најквалитетнији фудбал вероватно игра у оном између Реала и Барселоне, да се Глазгов Ренџерс и Селтик највише мрзе, да посебну драж имају градски окршаји комшијсклих ривала из Рима, Милана, па и судари Манчестер јунајтеда и Ливерпула... Али исто тако и да нико нема то што има Буенос Ајрес. Суперкласико Боке Јуниорс и Ривер Плате свакако је универзум за себе. Међутим није само окршај престоничких ривала једино што чини аргентински фудбал. Има ту још бисера.

А међу њима посебно се издваја Класико Росарино. Дерби града од 180.000 становника у провинцији Санта Фе чине Њуелс Олд Бојси и Росарио Сентрал. Они вечерас играју на стадиону "Марсело Алберто Бијелса". И уживају у томе. И ми са њима. Фасцинантно. Уверите се и сами.

Коментари / 0

Оставите коментар