Video: Vrijedi pogledati, jer nisu samo River i Boka ljuti rivali!

Jer u Argentini ne postoje samo Boka i River - veličanstven ambijent Klasiko Rosarina! Njuels Old Bojs i Rosario Sentral igraju u 18. kolu Primere... Bacite pogled. Vredi svaki sekund...

Fudbal 29.07.2015 | 08:40
Video: Vrijedi pogledati, jer nisu samo River i Boka ljuti rivali!

Ako ćemo da pričamo o derbi mečevima možemo da volimo ili ne ovaj naš večiti, možemo verovatno da se saglasimo da se najkvalitetniji fudbal verovatno igra u onom između Reala i Barselone, da se Glazgov Rendžers i Seltik najviše mrze, da posebnu draž imaju gradski okršaji komšijsklih rivala iz Rima, Milana, pa i sudari Mančester junajteda i Liverpula... Ali isto tako i da niko nema to što ima Buenos Ajres. Superklasiko Boke Juniors i River Plate svakako je univerzum za sebe. Međutim nije samo okršaj prestoničkih rivala jedino što čini argentinski fudbal. Ima tu još bisera.

A među njima posebno se izdvaja Klasiko Rosarino. Derbi grada od 180.000 stanovnika u provinciji Santa Fe čine Njuels Old Bojsi i Rosario Sentral. Oni večeras igraju na stadionu "Marselo Alberto Bijelsa". I uživaju u tome. I mi sa njima. Fascinantno. Uverite se i sami.

Komentari / 0

Ostavite komentar