БЕЛ: Андерлехт стрепи без Митрогола, ''српски'' Мускрон одмах губи!

Почео живот без Митра, Брисел дрхтао до 90+2, а онда је Тилеманс активирао бомбу са 30 метара. Иван Обрадовић дебитовао за Љубичасте у победи над Бевереном - 3:2. Није злато све што сија: Захавијев Мускрон посрнуо на старту! Од српских интернационалаца шансу у тиму Чедомира Јаневског добио само Филип Марковић, Шарлроа славила – 2:1.

Фудбал 27.07.2015 | 12:20
БЕЛ: Андерлехт стрепи без Митрогола, ''српски'' Мускрон одмах губи!

Отишао је Александар Митровић, отишао је и Шансел Мбемба, а Андерлехту су остали проблеми. Толико изражени да ни предност од два гола није довољна за мирну завршницу премијерног меча нове сезоне. Великан из Брисела је на крају, ипак, успео да „ишчупа“ три бода, али је за њих дрхато дословце до завршних секунди. А онда је Јури Тилеманс оправдао процене стручњака да је реч о једном од најбољих младих фудбалера света, активирао бомбу са 30 метара и запалио фитиљ радости на трибинама стадиона Констант ван ден Шток - 3:2.

Казаљка је кренула у претпоследњи круг, а екипа Бесника Хасија у једина од завршних напада. Тилеманс је после корнера решио да искали бас на лопти и мада је био у скоро безизлазној ситуаицји, без намере да неког проигра, одапео стрелу која се зарила испод пречке и омогућила фавориту да упише три бода, која је заслужио да обезбеди знатно раније.

Са дебитантом Иваном Обрадовићем на позицији левог бека, Андерлехт је добро почео сусрет на стадиону Констант ван ден Шток и већ у трећем минуту, после корнера и ударца Јурија Тилеманса, Гијом Жиле је искористио лошу поставку дефанзиваца гостију и главом убацио лопту у мрежу. Чинило се да домаћин неће имати ни назнаке проблема кад је појачање из Зулте Варегема, Идриса Сила - доведен да замени баш Митровића - у 35. минуту искористио сјајно додавање Матијаса Суареза и са петерца преварио голмана за 2:0.

А онда је Андерлехт повукао ногу са папучице за гас. Испоставило се да је то била ужасна одлука. Беверен је преузео контролу дешавања на терену и у размаку од пет минута шокирао домаћу публику. Најпре је новајлија из Мускрона Стивен Ланжил истрчао контру и елегантно матирао Силвија Прота, да би Флоријано Ванцо фантастичним дриблингом преварио Жилеа и матирао Протоа.

А онда је севнула десница Тилеманса...

Дуг пут очекује познатог менаџера Пинија Захавија да од Мускрона направи респектабилан клуб и тим. Екипа на чијој клупи седи некадашњи тренер Црвене звезде Чедомир Јаневски лако је положила оружје на гостовању Шарлроа (1:2) на отворању првенства Белгије.

Иако је Захави направио велику српску дружину у Мускрону, покушавајући да рехабилитује играче који се налазе под његовом ингеренцијом, само је Филип Марковић задобио поверење Чедомира Јаневског. Остали су били ван протокола и са трибина стадиона у Шарлроа гледали су страдање саиграча.

Домаћин је по кратком поступку скршио отпор Мускрона. Прво је Кебано голом из пенала (претходно је неко од дефанзиваца Мускрона играо руком) донео Шарлроа инцијалну предност да би расплет сјајним голом најавио Марку у 37.минуту.

Мускрон се у другом полувремену подигао, стигао да преполови предност домаћина, имао иницијативу, али до бода није могао.

ПРО ЛИГА - 1. КОЛО:

Петак:

Сент Труден – Клуб Бриж 2:1 (0:1)
/Рубен 57, Едмилсон 74 – Сутер 28/

Субота:

Котрајк – Стандард Лијеж 2:1 (1:0)
/Шано 40, 64 - Нокерт 51/

Генк – Леувен 3:1 (1:0)
/Де Камарго 25, 80, Горијус 67 – Костовски 63/

Остенде – Мехелен 3:1 (1:0)
/Јонкере 22, Канесин 49, Сијани 90+2 – Ван Дам 58/

Зулте Варегем – Локерен 3:1 (1:0)
/Вербум 10, Леје 56, Јоргенсен 90 – Патоси 61/

Недеља:

Вестерло – Гент 1:1 (1:1)
/Улад 20 – Саиф 45пен/

Андерлехт – Васланд Беверен 3:2 (2:0)
/Жиле 3, Сила 35, Тилеманс 90+3 - Ланжил 71, Ванцо 78/

Шарлроа – Мускрон 2:1 (2:0)
/Кебано 18, Марку 37 – Деваест а.г 71/

Коментари / 0

Оставите коментар