BEL: Anderleht strepi bez Mitrogola, ''srpski'' Muskron odmah gubi!

Počeo život bez Mitra, Brisel drhtao do 90+2, a onda je Tilemans aktivirao bombu sa 30 metara. Ivan Obradović debitovao za Ljubičaste u pobedi nad Beverenom - 3:2. Nije zlato sve što sija: Zahavijev Muskron posrnuo na startu! Od srpskih internacionalaca šansu u timu Čedomira Janevskog dobio samo Filip Marković, Šarlroa slavila – 2:1.

Fudbal 27.07.2015 | 12:20
BEL: Anderleht strepi bez Mitrogola, ''srpski'' Muskron odmah gubi!

Otišao je Aleksandar Mitrović, otišao je i Šansel Mbemba, a Anderlehtu su ostali problemi. Toliko izraženi da ni prednost od dva gola nije dovoljna za mirnu završnicu premijernog meča nove sezone. Velikan iz Brisela je na kraju, ipak, uspeo da „iščupa“ tri boda, ali je za njih drhato doslovce do završnih sekundi. A onda je Juri Tilemans opravdao procene stručnjaka da je reč o jednom od najboljih mladih fudbalera sveta, aktivirao bombu sa 30 metara i zapalio fitilj radosti na tribinama stadiona Konstant van den Štok - 3:2.

Kazaljka je krenula u pretposlednji krug, a ekipa Besnika Hasija u jedina od završnih napada. Tilemans je posle kornera rešio da iskali bas na lopti i mada je bio u skoro bezizlaznoj situaicji, bez namere da nekog proigra, odapeo strelu koja se zarila ispod prečke i omogućila favoritu da upiše tri boda, koja je zaslužio da obezbedi znatno ranije.

Sa debitantom Ivanom Obradovićem na poziciji levog beka, Anderleht je dobro počeo susret na stadionu Konstant van den Štok i već u trećem minutu, posle kornera i udarca Jurija Tilemansa, Gijom Žile je iskoristio lošu postavku defanzivaca gostiju i glavom ubacio loptu u mrežu. Činilo se da domaćin neće imati ni naznake problema kad je pojačanje iz Zulte Varegema, Idrisa Sila - doveden da zameni baš Mitrovića - u 35. minutu iskoristio sjajno dodavanje Matijasa Suareza i sa peterca prevario golmana za 2:0.

A onda je Anderleht povukao nogu sa papučice za gas. Ispostavilo se da je to bila užasna odluka. Beveren je preuzeo kontrolu dešavanja na terenu i u razmaku od pet minuta šokirao domaću publiku. Najpre je novajlija iz Muskrona Stiven Lanžil istrčao kontru i elegantno matirao Silvija Prota, da bi Florijano Vanco fantastičnim driblingom prevario Žilea i matirao Protoa.

A onda je sevnula desnica Tilemansa...

Dug put očekuje poznatog menadžera Pinija Zahavija da od Muskrona napravi respektabilan klub i tim. Ekipa na čijoj klupi sedi nekadašnji trener Crvene zvezde Čedomir Janevski lako je položila oružje na gostovanju Šarlroa (1:2) na otvoranju prvenstva Belgije.

Iako je Zahavi napravio veliku srpsku družinu u Muskronu, pokušavajući da rehabilituje igrače koji se nalaze pod njegovom ingerencijom, samo je Filip Marković zadobio poverenje Čedomira Janevskog. Ostali su bili van protokola i sa tribina stadiona u Šarlroa gledali su stradanje saigrača.

Domaćin je po kratkom postupku skršio otpor Muskrona. Prvo je Kebano golom iz penala (prethodno je neko od defanzivaca Muskrona igrao rukom) doneo Šarlroa incijalnu prednost da bi rasplet sjajnim golom najavio Marku u 37.minutu.

Muskron se u drugom poluvremenu podigao, stigao da prepolovi prednost domaćina, imao inicijativu, ali do boda nije mogao.

PRO LIGA - 1. KOLO:

Petak:

Sent Truden – Klub Briž 2:1 (0:1)
/Ruben 57, Edmilson 74 – Suter 28/

Subota:

Kotrajk – Standard Lijež 2:1 (1:0)
/Šano 40, 64 - Nokert 51/

Genk – Leuven 3:1 (1:0)
/De Kamargo 25, 80, Gorijus 67 – Kostovski 63/

Ostende – Mehelen 3:1 (1:0)
/Jonkere 22, Kanesin 49, Sijani 90+2 – Van Dam 58/

Zulte Varegem – Lokeren 3:1 (1:0)
/Verbum 10, Leje 56, Jorgensen 90 – Patosi 61/

Nedelja:

Vesterlo – Gent 1:1 (1:1)
/Ulad 20 – Saif 45pen/

Anderleht – Vasland Beveren 3:2 (2:0)
/Žile 3, Sila 35, Tilemans 90+3 - Lanžil 71, Vanco 78/

Šarlroa – Muskron 2:1 (2:0)
/Kebano 18, Marku 37 – Devaest a.g 71/

Komentari / 0

Ostavite komentar