На Бека пуцали због Манеове слике?

Покушај убиства Милана Бека у новембру прошле године највероватније је изведен због неуспеле купопродаје слике Едуара Манеа, вредне 20 милиона евра.

Србија 27.07.2015 | 11:57
На Бека пуцали због Манеове слике?

Слика је украдена пре десет година од једног приватног колекционара у Бечу, а посредник у продаји Беку био је Иван Адровац. Посао је међутим пукао, те је Адровац решио да се освети Беку.

Мило Ђурашковић одбио да купи слику

Слика је наводно прво понуђена Милу Ђурашковићу, који је одбио да је купи, па је Адровац контактирао са Беком преко сина једног познатог колекционара.

Ово је само један од праваца истраге напада на познатог тајкуна. Према овој верзији, Адровац је после пљачке у Бечу 2005. године био посредник у продаји украденог ремек-дела.

"Беко је, као страствени колекционар слика, по свему судећи од почетка био заинтересован за Манеа, па је дошло до конкретнијих контаката са Адровцем", каже извор Информера.

Нико не зна због чега је посао "пукао" али се сумња да је Беко склопио договор о куповини и у последњем тренутку одустао, или да је пак слику узео али да није желео да исплати договорену суму, што је био мотив да му се Адровац освети.

Извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Игор

27.07.2015 10:37

Свиња је добро просла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

27.07.2015 13:18

Адровац је контактирао Бека. Након што га је овај изиграо, није смио оманути. Сад је надрљао.

ОДГОВОРИТЕ