Na Beka pucali zbog Maneove slike?

Pokušaj ubistva Milana Beka u novembru prošle godine najverovatnije je izveden zbog neuspele kupoprodaje slike Eduara Manea, vredne 20 miliona evra.

Srbija 27.07.2015 | 11:57
Na Beka pucali zbog Maneove slike?

Slika je ukradena pre deset godina od jednog privatnog kolekcionara u Beču, a posrednik u prodaji Beku bio je Ivan Adrovac. Posao je međutim pukao, te je Adrovac rešio da se osveti Beku.

Milo Đurašković odbio da kupi sliku

Slika je navodno prvo ponuđena Milu Đuraškoviću, koji je odbio da je kupi, pa je Adrovac kontaktirao sa Bekom preko sina jednog poznatog kolekcionara.

Ovo je samo jedan od pravaca istrage napada na poznatog tajkuna. Prema ovoj verziji, Adrovac je posle pljačke u Beču 2005. godine bio posrednik u prodaji ukradenog remek-dela.

"Beko je, kao strastveni kolekcionar slika, po svemu sudeći od početka bio zainteresovan za Manea, pa je došlo do konkretnijih kontakata sa Adrovcem", kaže izvor Informera.

Niko ne zna zbog čega je posao "pukao" ali se sumnja da je Beko sklopio dogovor o kupovini i u poslednjem trenutku odustao, ili da je pak sliku uzeo ali da nije želeo da isplati dogovorenu sumu, što je bio motiv da mu se Adrovac osveti.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igor

27.07.2015 10:37

Svinja je dobro prosla.

ODGOVORITE
Name

Lapsus Linguae

27.07.2015 13:18

Adrovac je kontaktirao Beka. Nakon što ga je ovaj izigrao, nije smio omanuti. Sad je nadrljao.

ODGOVORITE