Голд Куп: Мексику седма титула!

Фудбалска репрезентација Мексика победила је Јамајку са 3:1 и по седми пут у историји освојили Голд куп, који је одигран у Филаделфији.

Фудбал 27.07.2015 | 12:00
Голд Куп: Мексику седма титула!

Мексиканци су први пут после четири године постали ЦОНЦАЦАФ шампиони и дошли до рекордне титуле.

Голове за Мексико постигли су Андрес Гуардадо, Хесус Корона и Орибе Пералта, док је стрелац јединог поготка за Јамајку био Дарен Метокс.

Мексико је био у средишту контроверзе последњих дана, пошто је захваљујући пеналима у продужецима дуела са Панаом прошао у финале. Међутим, у финалу изабраницима Мигела Ерере није била потребна срећа да би повели у дуелу са Јамајком, а на крају и тријумфовали.

Гуардадо је постигао свој шести гол на шампионату сјајним волејем левом ногом у 31. минуту и тако довео свој тим у вођство. Управо он је био и јунак победе у полуфиналу, а на крају је добио ‘Златну лопту’ за најбољег играча Голд купа.

На други гол се чекало до другог полувремена, када је Корона са око 18 метара послао ниску лопту, а голман Јамајке Рајан Томпсон није имао решење. Победник је решен у 61. минуту, када је Пералта из близине затресао мрежу ривала, а Метокс је у 80. само успео да ублажи пораз свог тима, који је јурио своју прву титулу у Голд купу.

Најбољи стрелац шампионата проглашен је Американац Клинт Демпси, који је постигао седам голова током Голд купа. Сједињене Државе су у борби за треће место поражене од Панаме после извођења пенала.

Коментари / 0

Оставите коментар