Gold Kup: Meksiku sedma titula!

Fudbalska reprezentacija Meksika pobedila je Jamajku sa 3:1 i po sedmi put u istoriji osvojili Gold kup, koji je odigran u Filadelfiji.

Fudbal 27.07.2015 | 12:00
Gold Kup: Meksiku sedma titula!

Meksikanci su prvi put posle četiri godine postali CONCACAF šampioni i došli do rekordne titule.

Golove za Meksiko postigli su Andres Guardado, Hesus Korona i Oribe Peralta, dok je strelac jedinog pogotka za Jamajku bio Daren Metoks.

Meksiko je bio u središtu kontroverze poslednjih dana, pošto je zahvaljujući penalima u produžecima duela sa Panaom prošao u finale. Međutim, u finalu izabranicima Migela Erere nije bila potrebna sreća da bi poveli u duelu sa Jamajkom, a na kraju i trijumfovali.

Guardado je postigao svoj šesti gol na šampionatu sjajnim volejem levom nogom u 31. minutu i tako doveo svoj tim u vođstvo. Upravo on je bio i junak pobede u polufinalu, a na kraju je dobio ‘Zlatnu loptu’ za najboljeg igrača Gold kupa.

Na drugi gol se čekalo do drugog poluvremena, kada je Korona sa oko 18 metara poslao nisku loptu, a golman Jamajke Rajan Tompson nije imao rešenje. Pobednik je rešen u 61. minutu, kada je Peralta iz blizine zatresao mrežu rivala, a Metoks je u 80. samo uspeo da ublaži poraz svog tima, koji je jurio svoju prvu titulu u Gold kupu.

Najbolji strelac šampionata proglašen je Amerikanac Klint Dempsi, koji je postigao sedam golova tokom Gold kupa. Sjedinjene Države su u borbi za treće mesto poražene od Paname posle izvođenja penala.

Komentari / 0

Ostavite komentar