Хаос међу радикалима

Војислав Шешељ је наставио чистку у врху СРС и сменио оба потпредседника Извршног одбора - Ђурађа Јакшића и Марка Миленковића, сазнаје “Блиц”.

Србија 27.07.2015 | 10:43
Хаос међу радикалима

- Од свих смена које је Шешељ извршио у последња три месеца, ова је изазвала највећи револт чланства. Уместо Јакшића из Новог Сада и Миленковића из Житорађе који уживају велики углед међу радикалима, доведени су потпуно анонимни и неискусни људи, Мирослав Малбаша и Мирослав Ивковић, обојица из Београда - каже извор “Блица” из врха СРС.

Како наводи, Малбаша и Ивковић су у странци били техничка лица, малтене физички радници - први је био задужен за озвучење страначких скупова, а други је познат као приватни возач Зорана Красића. Обојица ће сада одговарати Вјерици Радети, која је недавно постала шефица ИО СРС.

На удару Шешеља и Радете нашла се и Биљана Николић, председница Колубарског окружног одбора, којој је за координатора постављен Мирољуб Игњатовић, такође “техничко лице” из централе странке у Земуну.

Радета постала диктатор
- Да је ситуација у СРС ванредна показује и то што је Војислав Шешељ дао овлашћење Вјерици Радети да сама, буквално без ичије сагласности, поставља вршиоце дужности председника општинских одбора. За 24 године постојања СРС нико није имао такво овлашћење, чак ни Шешељ или Томислав Николић - каже извор “Блица”.

Ђурађ Јакшић је председник Градског одбора СРС у Новом Саду и најближи сарадник Милорада Мирчића, док Миленковић и Николићева важе за људе Немање Шаровића, па се међу радикалима њихова смена коментарише као наставак чистке Шаровићевих и Мирчићевих људи.

Занимљиво је да су на изборима 2012. када СРС није прешла цензус и Јакшић и Николићева и Миленковић у својим локалним срединама освојили више од пет одсто гласова.

Подсетимо, Шешељ је раније сменио потпредседника Дејана Мировића, више чланова Председничког колегијума и читав низ председника окружних и општинских одбора, а са чела ИО склонио је Немању Шаровића.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кондор

27.07.2015 08:55

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=2Р4нРДХмрдк Шта је то хаос у странци,у односу на хаос који ти живот донесе Послушајте и сватићете неке ствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.07.2015 09:40

Видио је др. Шешељ шта су му кумови урадили па сада дјелује превентивно. Он све ради са разлогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈАТЕЉ ИЗ ДЕТИЊСТВА

27.07.2015 10:02

Цуна, шта ти то све треба. На крају ће Шешељ и тебе ''отрести'' кад спроведеш његове науме и планове. Размисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

27.07.2015 10:23

Зар и Дејана Мировица.Па тај дупелизац му је из гу..ице вирио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

27.07.2015 10:34

Све политичке странке осим СДС-а су власништво појединаца и сити раде у њима шта год хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

27.07.2015 12:26

А сто није Немању сменио он це га први издати на првој кривини.

ОДГОВОРИТЕ