Haos među radikalima

Vojislav Šešelj je nastavio čistku u vrhu SRS i smenio oba potpredsednika Izvršnog odbora - Đurađa Jakšića i Marka Milenkovića, saznaje “Blic”.

Srbija 27.07.2015 | 10:43
Haos među radikalima

- Od svih smena koje je Šešelj izvršio u poslednja tri meseca, ova je izazvala najveći revolt članstva. Umesto Jakšića iz Novog Sada i Milenkovića iz Žitorađe koji uživaju veliki ugled među radikalima, dovedeni su potpuno anonimni i neiskusni ljudi, Miroslav Malbaša i Miroslav Ivković, obojica iz Beograda - kaže izvor “Blica” iz vrha SRS.

Kako navodi, Malbaša i Ivković su u stranci bili tehnička lica, maltene fizički radnici - prvi je bio zadužen za ozvučenje stranačkih skupova, a drugi je poznat kao privatni vozač Zorana Krasića. Obojica će sada odgovarati Vjerici Radeti, koja je nedavno postala šefica IO SRS.

Na udaru Šešelja i Radete našla se i Biljana Nikolić, predsednica Kolubarskog okružnog odbora, kojoj je za koordinatora postavljen Miroljub Ignjatović, takođe “tehničko lice” iz centrale stranke u Zemunu.

Radeta postala diktator
- Da je situacija u SRS vanredna pokazuje i to što je Vojislav Šešelj dao ovlašćenje Vjerici Radeti da sama, bukvalno bez ičije saglasnosti, postavlja vršioce dužnosti predsednika opštinskih odbora. Za 24 godine postojanja SRS niko nije imao takvo ovlašćenje, čak ni Šešelj ili Tomislav Nikolić - kaže izvor “Blica”.

Đurađ Jakšić je predsednik Gradskog odbora SRS u Novom Sadu i najbliži saradnik Milorada Mirčića, dok Milenković i Nikolićeva važe za ljude Nemanje Šarovića, pa se među radikalima njihova smena komentariše kao nastavak čistke Šarovićevih i Mirčićevih ljudi.

Zanimljivo je da su na izborima 2012. kada SRS nije prešla cenzus i Jakšić i Nikolićeva i Milenković u svojim lokalnim sredinama osvojili više od pet odsto glasova.

Podsetimo, Šešelj je ranije smenio potpredsednika Dejana Mirovića, više članova Predsedničkog kolegijuma i čitav niz predsednika okružnih i opštinskih odbora, a sa čela IO sklonio je Nemanju Šarovića.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kondor

27.07.2015 10:55

https://www.youtube.com/watch?v=2R4nRDHmrdk Šta je to haos u stranci,u odnosu na haos koji ti život donese Poslušajte i svatićete neke stvari

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

27.07.2015 11:40

Vidio je dr. Šešelj šta su mu kumovi uradili pa sada djeluje preventivno. On sve radi sa razlogom.

ODGOVORITE
Name

ПРИЈАТЕЉ ИЗ ДЕТИЊСТВА

27.07.2015 12:02

Цуна, шта ти то све треба. На крају ће Шешељ и тебе ''отрести'' кад спроведеш његове науме и планове. Размисли.

ODGOVORITE
Name

altec

27.07.2015 12:23

Zar i Dejana Mirovica.Pa taj dupelizac mu je iz gu..ice virio.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

27.07.2015 12:34

Sve političke stranke osim SDS-a su vlasništvo pojedinaca i siti rade u njima šta god hoće.

ODGOVORITE
Name

pitanje

27.07.2015 14:26

A sto nije Nemanju smenio on ce ga prvi izdati na prvoj krivini.

ODGOVORITE