Шта гел ради вашим ноктима?

Гел маникир је вероватно једна од најлепших ствари које жене чине за себе. Са гелом сте две недеље сигурни да ће ваши нокти изгледати савршено без оштећења, али ова нова технологија има и неке мане.
Док ови маникири могу да изгледају прелепо, УВ излагање и гел могу да оштете ваше нокте.

Мода и љепота 27.07.2015 | 14:00
Шта гел ради вашим ноктима?

Да ли је УВ излагање проблем?

Начин на који гел маникир функционише је тај да се боја суши испод УВ светла. Ово је процес који се понавља неколико пута и он чини лак тврдим и дуготрајним. Да ли је лоше за кожу ваших руку да се излажу овој светлости?

Знамо да УВ светлост није добра а докторка Хајди Валдорф, директор ласерске и козметичке дерматологије на „Тхе Моунт Синаи“ медицинском центру у Њујорку, каже да то постоје случајеви рака коже код честих корисника УВ лампи.

- У колико често користите УВ светлост, ризик може да се повећа - рекла је Валдорф.

Докторка препоручује да се пре изглагања руку УВ светлости на кожу шака нанесе крема са заштитним фактором. Мада ово не може у потпуности да заштити руке, зато што се при овој врсти маникира прсти чисте због гела.

Како изгледају нокти када се гел скине?

Скидање гела може да представља прави проблем. Нокти се на 10 минута потапају у ацетон, и намотавају фолијом. Стање ноктију после тога је ужасно. Када се гел скине, нокти су слаби, танки и искрзани. Лако пуцају и ужасно изгледају.

Џин Сун Кои, експерт за маникир и дизајнерка, није велики фан гелова за нокте.

- Не волим чињеницу да се нокти осуше, а то временом чини нокте слабим и кртим, па се лако ломе - рекла је Сун Кои.

Међутим, она мисли да је гел добар зато што је дуготрајан и штеди време. Предлаже да гел користите када идете на одмор или за специјалне прилике.

- Мажите нокте са витамином Е док имате гел на ноктима - рекла је Сун Кои.

Блиц жена

Коментари / 0

Оставите коментар