Посјечено Балашевићево дрвеће

Дрвеће које је чувени певач и кантаутор засадио за своју супругу Оливеру, посечено је. Револтирана овим поступком Градског зеленила, на друштвеној мрежи "Фејсбук" огласила се њихова ћерка Јелена Балашевић.

Забава 27.07.2015 | 08:13
Посјечено Балашевићево дрвеће

- Годишње у Нови Сад долази на хиљаде татиних фанова и поред наше куће обиђу још неколико места у граду која имају везе са њим. Једно од тих места била је и салетла из филма „Као рани мраз“ коју смо као породица поклонили „Градском зеленилу. На њој је била и плочица са угравираним стиховима коју су фанови узели за успомену, сто је наравно, за опростити “ - написала је Јелена Балашевић на свом Фејсбук профилу.

- У Новом Саду су данас посекли два дрвета које је у улици Исе Бајића Ђорђе Балашевић засадио зас своју супругу Оливеру као поклон. Кад су због 'уређења' уредно посекли претходна стабла, дуго се нико није појавио да засади нова. Ђоле јесте. Једно од тих места била је и салетла из филма 'Као рани мраз' коју смо као породица поклонили Градском зеленилу. - написала је она



Оља Балашевић

- На њима су исто биле мале угравиране плочице, сваке године нове за специјалан датум, које су такође нестајале брзо, неком за успомену... Уз оправдање да се 'диже бехатон' или томе слично, и ова два дрвета су заувек нестала. Е, али то је ипак много висе труда него лепо затворити улицу у центру града, тестеру у руке и удри. Лакше је рушити него градити, и сећи него садити. И схватиће кад тад, да не знају шта је хлад - завршила је она свој пост на друштвеној мрежи чувеним Балашевим стиховима.

„Градско зеленило“ је данас реаговало поводом Јеленине објаве, те у том предузећу напомињу да Нови Сад као и сви комунално уређени градови у целој Европи садњу и уклањање дрвећа обављају на основу планова и налога надлежних, за то законом одређених служби.

- Два дрвета у улици Исе Бајића, нису посечена самовољом „Градског зеленила“, него на основу налога комуналне инспекције. У том налогу је наведено да су стабла засађена без дозволе, на, за то, непредвиђеном месту. У решењу инспекције, наведено је да се уклањање дрвећа налаже зато што угрожавају јавну имовину - кажу у Градском зеленилу.

Даље кажу и то да поштујући рад Ђорђа Балашевића и његов доприност промоцији Новог Сада, „Градско зеленило“ позива чувеног кантаутора, да се сам, или са породицом на јесен придружи планској акцији озелењавања града, када ће бити
посађено више хиљада стабала новог дрвећа.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БЛАБЛА

27.07.2015 07:37

Па цак се и на овим сликама види да је стабло унутра поцело да трули, тако да би Јована то могла да погледа уместо сто се саморекламира.

ОДГОВОРИТЕ