Posječeno Balaševićevo drveće

Drveće koje je čuveni pevač i kantautor zasadio za svoju suprugu Oliveru, posečeno je. Revoltirana ovim postupkom Gradskog zelenila, na društvenoj mreži "Fejsbuk" oglasila se njihova ćerka Jelena Balašević.

Zabava 27.07.2015 | 08:13
Posječeno Balaševićevo drveće

- Godišnje u Novi Sad dolazi na hiljade tatinih fanova i pored naše kuće obiđu još nekoliko mesta u gradu koja imaju veze sa njim. Jedno od tih mesta bila je i saletla iz filma „Kao rani mraz“ koju smo kao porodica poklonili „Gradskom zelenilu. Na njoj je bila i pločica sa ugraviranim stihovima koju su fanovi uzeli za uspomenu, sto je naravno, za oprostiti “ - napisala je Jelena Balašević na svom Fejsbuk profilu.

- U Novom Sadu su danas posekli dva drveta koje je u ulici Ise Bajića Đorđe Balašević zasadio zas svoju suprugu Oliveru kao poklon. Kad su zbog 'uređenja' uredno posekli prethodna stabla, dugo se niko nije pojavio da zasadi nova. Đole jeste. Jedno od tih mesta bila je i saletla iz filma 'Kao rani mraz' koju smo kao porodica poklonili Gradskom zelenilu. - napisala je onaOlja Balašević

- Na njima su isto bile male ugravirane pločice, svake godine nove za specijalan datum, koje su takođe nestajale brzo, nekom za uspomenu... Uz opravdanje da se 'diže behaton' ili tome slično, i ova dva drveta su zauvek nestala. E, ali to je ipak mnogo vise truda nego lepo zatvoriti ulicu u centru grada, testeru u ruke i udri. Lakše je rušiti nego graditi, i seći nego saditi. I shvatiće kad tad, da ne znaju šta je hlad - završila je ona svoj post na društvenoj mreži čuvenim Balaševim stihovima.

„Gradsko zelenilo“ je danas reagovalo povodom Jelenine objave, te u tom preduzeću napominju da Novi Sad kao i svi komunalno uređeni gradovi u celoj Evropi sadnju i uklanjanje drveća obavljaju na osnovu planova i naloga nadležnih, za to zakonom određenih službi.

- Dva drveta u ulici Ise Bajića, nisu posečena samovoljom „Gradskog zelenila“, nego na osnovu naloga komunalne inspekcije. U tom nalogu je navedeno da su stabla zasađena bez dozvole, na, za to, nepredviđenom mestu. U rešenju inspekcije, navedeno je da se uklanjanje drveća nalaže zato što ugrožavaju javnu imovinu - kažu u Gradskom zelenilu.

Dalje kažu i to da poštujući rad Đorđa Balaševića i njegov doprinost promociji Novog Sada, „Gradsko zelenilo“ poziva čuvenog kantautora, da se sam, ili sa porodicom na jesen pridruži planskoj akciji ozelenjavanja grada, kada će biti
posađeno više hiljada stabala novog drveća.

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BLABLA

27.07.2015 09:37

Pa cak se i na ovim slikama vidi da je stablo unutra pocelo da truli, tako da bi Jovana to mogla da pogleda umesto sto se samoreklamira.

ODGOVORITE