Видео: Арсенал овог љета - 4 меча, два трофеја!

Арсенал одиграо четири утакимице и освојио два трофеја! Тио Волкот улепшао Чехов деби на Емиратима. Тобџије у последњем мечу „Купа Емирата“ савладале Волфзбург (1:0).

Фудбал 26.07.2015 | 20:40
Видео: Арсенал овог љета - 4 меча, два трофеја!

Перфектно! И трофејно. Арсенал је добио четврту утакмицу овог лета и већ освојио други трофеј. После тријумфа над изабраном селекцијом Сингапура и Евертоном, који су им на азијској турнеји донели пехар „Премијер лиге Азије“, Тобџије су за 24 сата савладали најпре Лион (6:0) и Волфзбург (1:0) и тако освојили „Куп Емирата“, чији су домаћини осму годину узастопно.

С обзиром да је Виљареал раније савладао Лион и сакупио девет бодова (победа се вреднује са три, а сваки гол са још једним), тиму Арсена Венгера била је потребна минимална победа за наслов најбољег на турниру. После дугог чекања, постигао га је Тио Волкот у 50. минуту, на сјајно додавање у простор француског тинејџера Џефа Ренеа Аделаида, кога је Венгер довео из Ленса.

Било је то довољно за победу у утакмици у којој је Месут Озил пропустио прилику да раније реши питање победника, али и мечу који ће се памтити по чињеници да је новајлија из Челсија Петер Чех први пут бранио на Емиратима.

Иначе, ово је четврти пут у историји да Арсенал осваја Куп Емирата, после 2007, 2009. и 2010. године. Претходног лета трофеј је у Шпанију однела Валенсија.

Коментари / 0

Оставите коментар