Video: Arsenal ovog ljeta - 4 meča, dva trofeja!

Arsenal odigrao četiri utakimice i osvojio dva trofeja! Tio Volkot ulepšao Čehov debi na Emiratima. Tobdžije u poslednjem meču „Kupa Emirata“ savladale Volfzburg (1:0).

Fudbal 26.07.2015 | 20:40
Video: Arsenal ovog ljeta - 4 meča, dva trofeja!

Perfektno! I trofejno. Arsenal je dobio četvrtu utakmicu ovog leta i već osvojio drugi trofej. Posle trijumfa nad izabranom selekcijom Singapura i Evertonom, koji su im na azijskoj turneji doneli pehar „Premijer lige Azije“, Tobdžije su za 24 sata savladali najpre Lion (6:0) i Volfzburg (1:0) i tako osvojili „Kup Emirata“, čiji su domaćini osmu godinu uzastopno.

S obzirom da je Viljareal ranije savladao Lion i sakupio devet bodova (pobeda se vrednuje sa tri, a svaki gol sa još jednim), timu Arsena Vengera bila je potrebna minimalna pobeda za naslov najboljeg na turniru. Posle dugog čekanja, postigao ga je Tio Volkot u 50. minutu, na sjajno dodavanje u prostor francuskog tinejdžera Džefa Renea Adelaida, koga je Venger doveo iz Lensa.

Bilo je to dovoljno za pobedu u utakmici u kojoj je Mesut Ozil propustio priliku da ranije reši pitanje pobednika, ali i meču koji će se pamtiti po činjenici da je novajlija iz Čelsija Peter Čeh prvi put branio na Emiratima.

Inače, ovo je četvrti put u istoriji da Arsenal osvaja Kup Emirata, posle 2007, 2009. i 2010. godine. Prethodnog leta trofej je u Španiju odnela Valensija.

Komentari / 0

Ostavite komentar