Погледајте како Русија слави Дан морнарице

У Русији се данас обележава Дан морнарице, поводом кога се одржавају манифестације и војне параде у земљи, укључујући Севастопољ, Владивосток, Калињинград...

Свијет 26.07.2015 | 19:07
Погледајте како Русија слави  Дан морнарице

Руски председник Владимир Путин присуствује прослави Дана морнарице у Калињинграду, руској балтичкој енклави између Пољске и Литваније, на крајњем западу Русије.



Путин, који је такође званично и командант оружаних снага у суботу је стигао у Калињинград, који је престоница енклаве, а присуствује манифестацији која се одржава у луци Балтиск.



Путин је том приликом рекао да овај војни род гарантује одбрану земље и штити њене националне интересе, и нагласио да статус велике поморске силе представља и велику одговорност за Русију.


 
"Наша отаџбина се, захваљујући храбрости морнара и таленту бродоградитеља, смелости познатих истраживача, пионира и поморских команданата, учврстила као велика поморска сила. За нас је тај статус велика одговорност пред историјом, пред нашим прецима који су донели поморску славу Русији и наравно пред будућим генерацијама којима треба да предамо савремену и јаку ратну флоту", навео је Путин.
 

Путин је на свечаности у граду Балтиск у Калињинграду истакао да се Ратна морнарица са правом сматра поносом Русије и да су сви који служе у флоти бескрајно одани служби и отаџбини.



Припреме за Дан морнарице спроводиле су се током последњих неколико недеља.



Дан морнарице се у Русији прославља последње недеље јула. Он је почео да се обележава још 1939. године.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

фоцак

26.07.2015 17:08

Срецнооо И свако добро Русији И великом цовјеку В.В.Путину !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре фочак

26.07.2015 17:46

Види ових кликxоваца већ почели са минусима. Срећан вам дан морнарице браћо Руси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2015 22:05

Нема их Данаске. Нед'ља је и тад и'. Не плаћају.

Name

Ранко75

26.07.2015 20:10

Срећан вам празник браћо Руси.

ОДГОВОРИТЕ