Pogledajte kako Rusija slavi Dan mornarice

U Rusiji se danas obeležava Dan mornarice, povodom koga se održavaju manifestacije i vojne parade u zemlji, uključujući Sevastopolj, Vladivostok, Kalinjingrad...

Svijet 26.07.2015 | 19:07
Pogledajte kako Rusija slavi  Dan mornarice

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvuje proslavi Dana mornarice u Kalinjingradu, ruskoj baltičkoj enklavi između Poljske i Litvanije, na krajnjem zapadu Rusije.



Putin, koji je takođe zvanično i komandant oružanih snaga u subotu je stigao u Kalinjingrad, koji je prestonica enklave, a prisustvuje manifestaciji koja se održava u luci Baltisk.



Putin je tom prilikom rekao da ovaj vojni rod garantuje odbranu zemlje i štiti njene nacionalne interese, i naglasio da status velike pomorske sile predstavlja i veliku odgovornost za Rusiju.


 
"Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti mornara i talentu brodograditelja, smelosti poznatih istraživača, pionira i pomorskih komandanata, učvrstila kao velika pomorska sila. Za nas je taj status velika odgovornost pred istorijom, pred našim precima koji su doneli pomorsku slavu Rusiji i naravno pred budućim generacijama kojima treba da predamo savremenu i jaku ratnu flotu", naveo je Putin.
 

Putin je na svečanosti u gradu Baltisk u Kalinjingradu istakao da se Ratna mornarica sa pravom smatra ponosom Rusije i da su svi koji služe u floti beskrajno odani službi i otadžbini.



Pripreme za Dan mornarice sprovodile su se tokom poslednjih nekoliko nedelja.



Dan mornarice se u Rusiji proslavlja poslednje nedelje jula. On je počeo da se obeležava još 1939. godine.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

focak

26.07.2015 17:08

Srecnooo I svako dobro Rusiji I velikom covjeku V.V.Putinu !!!

ODGOVORITE
Name

re fočak

26.07.2015 17:46

Vidi ovih klikxovaca već počeli sa minusima. Srećan vam dan mornarice braćo Rusi.

ODGOVORITE
Name

Re

26.07.2015 22:05

Nema ih Danaske. Ned'lja je i tad i'. Ne plaćaju.

Name

Ранко75

26.07.2015 20:10

Срећан вам празник браћо Руси.

ODGOVORITE