Бомба са Острва - Гвардиола постаје ''Грађанин''?!

Трофејни шпански стручњак договорио са управом Манчестер Ситија да од лета следеће године преузме енглеску екипу. У јуну 2016. му истиче уговор са минхенским Бајерном.

Фудбал 27.07.2015 | 17:00
Бомба са Острва - Гвардиола постаје ''Грађанин''?!

Бомба стиже из Манчестера и то оног плавог дела! Како преноси медијска мрежа Беинспортс, са седиштем у Катару, Пеп Гвардиола постигао је договор са челницима Манчестер Ситија и од следеће сезоне водиће Грађане.

Шпанском стручњаку на крају ове сезоне, односно у јуну 2016. године истиче уговор са минхенским Бајерном и слободан је у избору нове средине.

Гвардиола је и пре две године био мета богатих шеика из Уједињених Арапских Емирата и пре три године када је напустио Барселону. Ипак, тада је шпански тренер одлучио да направи годину дана паузе, а потом и да каријеру настави на клупи најтрофејније немачке екипе.

Иако је са Бајерном освојио две узастопне титуле првака Немачке, као и национални куп, суперкуп и Светско клупско првенство, у претходним сезонама Гвардиола није успео да донесе минхенском клубу трофеј у Лиги шампиона.

То је за неке легенде Бајерна, као и део навијача, био довољан разлог да крену са причама о томе како Гвардиола није прави избор за славни клуб, поготово што је дошао на Алијанц арену уместо искусног Јупа Хејнкеса који је претходно освојио триплу круну.

Било како било, имаће ове сезоне још једну шансу да донесе ушати пехар у витрине минхенског клуба, а онда по свему судећи следи паковање кофера и селидба у Манчестер.

Финансијски детаљи Гвардиолиног договора са Ситијем још нису познати, али свакако ће Шпанац добити озбиљну плату, у складу са великим могућностима клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар