Bomba sa Ostrva - Gvardiola postaje ''Građanin''?!

Trofejni španski stručnjak dogovorio sa upravom Mančester Sitija da od leta sledeće godine preuzme englesku ekipu. U junu 2016. mu ističe ugovor sa minhenskim Bajernom.

Fudbal 27.07.2015 | 17:00
Bomba sa Ostrva - Gvardiola postaje ''Građanin''?!

Bomba stiže iz Mančestera i to onog plavog dela! Kako prenosi medijska mreža Beinsports, sa sedištem u Kataru, Pep Gvardiola postigao je dogovor sa čelnicima Mančester Sitija i od sledeće sezone vodiće Građane.

Španskom stručnjaku na kraju ove sezone, odnosno u junu 2016. godine ističe ugovor sa minhenskim Bajernom i slobodan je u izboru nove sredine.

Gvardiola je i pre dve godine bio meta bogatih šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i pre tri godine kada je napustio Barselonu. Ipak, tada je španski trener odlučio da napravi godinu dana pauze, a potom i da karijeru nastavi na klupi najtrofejnije nemačke ekipe.

Iako je sa Bajernom osvojio dve uzastopne titule prvaka Nemačke, kao i nacionalni kup, superkup i Svetsko klupsko prvenstvo, u prethodnim sezonama Gvardiola nije uspeo da donese minhenskom klubu trofej u Ligi šampiona.

To je za neke legende Bajerna, kao i deo navijača, bio dovoljan razlog da krenu sa pričama o tome kako Gvardiola nije pravi izbor za slavni klub, pogotovo što je došao na Alijanc arenu umesto iskusnog Jupa Hejnkesa koji je prethodno osvojio triplu krunu.

Bilo kako bilo, imaće ove sezone još jednu šansu da donese ušati pehar u vitrine minhenskog kluba, a onda po svemu sudeći sledi pakovanje kofera i selidba u Mančester.

Finansijski detalji Gvardiolinog dogovora sa Sitijem još nisu poznati, ali svakako će Španac dobiti ozbiljnu platu, u skladu sa velikim mogućnostima kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar