Одржана Србачка регата на Врбасу

У организацији Туристичке организације Србац,  данас је на ријеци Врбас одржана традиционална, једанаеста по реду спортско-рекреациона и екоклошка манифестација „Србачка регата“ која је окупила 25 различитих пловила – чамаца са око 200 чланова посада из србачке, градишке, лакташке и прњавосрске општине.

Република Српска 26.07.2015 | 19:59
Одржана Србачка регата на Врбасу

Ову манифестацију, од почетка до краја трајања пратио је и велики број грађана Кукуља, Лилића, Разбоја, Гламочана и Пријебљега.

Ријеч је о истинскуим заљубљеницима природе, који су се дружили и забављљали на  овој плаховитој и опјеваној ријеци, низводно од Кукуља до ушча Врбаса у Саву у дужини од готово 30 километара.Регата није имала такмичарски карактер, јер није проглашаван најбржи чамац, али је имала заиста садржајан програм.

Након три часа спуста, на једној од шљункара код Разбоја, приређен је одмор, гдје је обављена подјела „ланч-пакета“ за ручак свим учесницима, а  након тога  настављено купање и забава.

Шест најодважнијих, углавном, младих учесника такмичило се у препливавању Врбаса. Најуспјешнији је био Младен Мајсторовић, који се скромне новчане награде организатора за овај успјех одрекао у хуманитарне сврхе.За мисс Србачке регате проглашена је Сњежана Крупљанин, док је титула „мистер  регате“ припала Рајку Жмирићу.

Док се Лакташи препознају по најдебљој (тежој)  фудбалској екипи, дотле  Србачка регата има најтежу посаду једног пловила – то је екипа „Жапци, њих шест има близу једну тону – тврди капитен Милорад Лепир.

Директорка Туристичке организације општине Србац, Радинка Шушчевић изјавила је за БН телевизију да је посебно задовољна чињеницом да је регата прошла без икаквих проблема. Она је задовољна одзивом и понашањем учесника на ријеци.

-Наша регата на Врбасу је покренута са циљем да се, не само дружимо са овом ријеком, већ да укажемо и на њену важност  за људе који живе поред ње. На овај начин покушавамо да подигнемо еколошку свијест грађана, и већ се осјећају помаци када је у питању смањење загађења не само Врбаса већ и околине – каже Радинка Шушчевић.

Она је захвална и локалној заједници која од почетка пружа пуну подршку организацији ове манифестације на Врбасу. Захвалила се и екипама Дома здравља, територијалне ватрогасне јединице и припадницима Полицијске станице, који су све вријеме били уз учеснике регате и спремни да помогну у случају потребе.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар