Održana Srbačka regata na Vrbasu

U organizaciji Turističke organizacije Srbac,  danas je na rijeci Vrbas održana tradicionalna, jedanaesta po redu sportsko-rekreaciona i ekokloška manifestacija „Srbačka regata“ koja je okupila 25 različitih plovila – čamaca sa oko 200 članova posada iz srbačke, gradiške, laktaške i prnjavosrske opštine.

Republika Srpska 26.07.2015 | 19:59
Održana Srbačka regata na Vrbasu

Ovu manifestaciju, od početka do kraja trajanja pratio je i veliki broj građana Kukulja, Lilića, Razboja, Glamočana i Prijebljega.

Riječ je o istinskuim zaljubljenicima prirode, koji su se družili i zabavljljali na  ovoj plahovitoj i opjevanoj rijeci, nizvodno od Kukulja do ušča Vrbasa u Savu u dužini od gotovo 30 kilometara.



Regata nije imala takmičarski karakter, jer nije proglašavan najbrži čamac, ali je imala zaista sadržajan program.

Nakon tri časa spusta, na jednoj od šljunkara kod Razboja, priređen je odmor, gdje je obavljena podjela „lanč-paketa“ za ručak svim učesnicima, a  nakon toga  nastavljeno kupanje i zabava.

Šest najodvažnijih, uglavnom, mladih učesnika takmičilo se u preplivavanju Vrbasa. Najuspješniji je bio Mladen Majstorović, koji se skromne novčane nagrade organizatora za ovaj uspjeh odrekao u humanitarne svrhe.



Za miss Srbačke regate proglašena je Snježana Krupljanin, dok je titula „mister  regate“ pripala Rajku Žmiriću.

Dok se Laktaši prepoznaju po najdebljoj (težoj)  fudbalskoj ekipi, dotle  Srbačka regata ima najtežu posadu jednog plovila – to je ekipa „Žapci, njih šest ima blizu jednu tonu – tvrdi kapiten Milorad Lepir.

Direktorka Turističke organizacije opštine Srbac, Radinka Šuščević izjavila je za BN televiziju da je posebno zadovoljna činjenicom da je regata prošla bez ikakvih problema. Ona je zadovoljna odzivom i ponašanjem učesnika na rijeci.

-Naša regata na Vrbasu je pokrenuta sa ciljem da se, ne samo družimo sa ovom rijekom, već da ukažemo i na njenu važnost  za ljude koji žive pored nje. Na ovaj način pokušavamo da podignemo ekološku svijest građana, i već se osjećaju pomaci kada je u pitanju smanjenje zagađenja ne samo Vrbasa već i okoline – kaže Radinka Šuščević.

Ona je zahvalna i lokalnoj zajednici koja od početka pruža punu podršku organizaciji ove manifestacije na Vrbasu. Zahvalila se i ekipama Doma zdravlja, teritorijalne vatrogasne jedinice i pripadnicima Policijske stanice, koji su sve vrijeme bili uz učesnike regate i spremni da pomognu u slučaju potrebe.

Autor: Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar