Надал се због АТП бодова враћа на шљаку!

Рафаел Надал враћа се на турнир у Хамбургу после седам година у покушају да поврати самопоуздање.

Тенис 27.07.2015 | 10:20
Надал се због АТП бодова враћа на шљаку!

Он и његов тренер и стриц Тони имају намеру да освоје што већи број бодова до краја сезоне, па су због тога одлучили да се врате на шљаку пре одласка на тврду подлогу у Америци.

„Сваки пут када почињем други део сезоне почињем од нуле. У другом делу године увек тражим бодове. Морам да освојим нове АТП бодове, не само да их одбраним већ и да завршим сезону на доброј позицији“, рекао је Надал.

Његов тренер и стриц Тони се слаже. Не крије да је Рафа фаворит за трофеј на турниру серије 500 где су најбоље рангирани играчи Томи Робредо и Баутиста Агут.

„Долазимо у Хамург и знамо да тамо можемо да победимо. Знамо и да неће бити лако, али после последњих Рафиних тренинга на шљаци, мислим да је спреман да изнесе улогу фаворита. Тренирао је веома добро. Али тако је било и претходних месеци. Тренирамо добро, али немамо довољно константности у мечевима. Играмо Хамбург са намером да освојимо доста бодова“, каже Тони.

Он је открио и због чега се Рафа одлучио да игра на шљаци пре северноамричке турнеје.

„За њега је промена подлоге увек проблем. Мислим ипак да ће му помоћи играње у Хамбургу. Ако одигра добар турнир, у Северној Америци ће играти са више самопоуздања.“

Коментари / 0

Оставите коментар