Nadal se zbog ATP bodova vraća na šljaku!

Rafael Nadal vraća se na turnir u Hamburgu posle sedam godina u pokušaju da povrati samopouzdanje.

Tenis 27.07.2015 | 10:20
Nadal se zbog ATP bodova vraća na šljaku!

On i njegov trener i stric Toni imaju nameru da osvoje što veći broj bodova do kraja sezone, pa su zbog toga odlučili da se vrate na šljaku pre odlaska na tvrdu podlogu u Americi.

„Svaki put kada počinjem drugi deo sezone počinjem od nule. U drugom delu godine uvek tražim bodove. Moram da osvojim nove ATP bodove, ne samo da ih odbranim već i da završim sezonu na dobroj poziciji“, rekao je Nadal.

Njegov trener i stric Toni se slaže. Ne krije da je Rafa favorit za trofej na turniru serije 500 gde su najbolje rangirani igrači Tomi Robredo i Bautista Agut.

„Dolazimo u Hamurg i znamo da tamo možemo da pobedimo. Znamo i da neće biti lako, ali posle poslednjih Rafinih treninga na šljaci, mislim da je spreman da iznese ulogu favorita. Trenirao je veoma dobro. Ali tako je bilo i prethodnih meseci. Treniramo dobro, ali nemamo dovoljno konstantnosti u mečevima. Igramo Hamburg sa namerom da osvojimo dosta bodova“, kaže Toni.

On je otkrio i zbog čega se Rafa odlučio da igra na šljaci pre severnoamričke turneje.

„Za njega je promena podloge uvek problem. Mislim ipak da će mu pomoći igranje u Hamburgu. Ako odigra dobar turnir, u Severnoj Americi će igrati sa više samopouzdanja.“

Komentari / 0

Ostavite komentar