Болт и Гетлин могу да пробију границу!

Док је Јусеин Болт паузирао због повреде, Џастин Гетлин је доминирао сринтерским деоницама, а сада ће њихово ривалство добити нову димензију и очекују се жестоке борба за рекорде и медаље.

Остали спортови 26.07.2015 | 21:00
Болт и Гетлин могу да пробију границу!

У последњој недељи августа биће одржано Светско првенство у Пекингу и бивши британски атлетичар Дарен Кембел верује да поменути двојац може да истрчи "лудо" време.

Болт (28) се после шест недеља одсуства вратио на стазу на митингу у Лондону и победио у трци на 100 метара са временом 9,87 секунди, што му је најбоље време у сезони.

"Обојица верују да могу да освоје злато и то даје додатну драж. Болт је у форми и спреман је 100 одсто. Ипак, и Гетлин зна да може да га победи, па граница може да буде пробијена у Пекингу. Ривалство је важно, јер их гура да буду бољи", истакао је Кембел.

Болт има шест олимпијских злата, светски је рекордер на 100 и 200 метара, најпопуларнију деоницу је претрчао за 9,58 секунди, док је Гетлинов (33) најбољи резултат 9,74, а испод девет секунди је трчао чак четири пута ове године.

Американац је два пута био суспендован због допинга, јер је користио недозвољене супстанце.

"Треба да се одвоји оно што је радио с дрогом и ко је Гетлин као спортиста. Није дозволио да га све то поремети и то је врло важно. Не мислим да ће бити уплашен, он је прави такмичар и уверен је да може да буде бржи од Болта. Драго ми је што се Болт показао, јер би у супротном Гетлин био изразити фаворит на СП", поручио је Кембел.

Коментари / 0

Оставите коментар