Јунајтед срушио Барсу, а Челси ПСЖ-а!

Манчестер Јунајтед савладао је Барселону 3:1 (1:0), док је Челси после бољег извођења победио Пари Сен Жермен 1:1 (0:1) – 6:5 пенали.

Фудбал 26.07.2015 | 14:00
Јунајтед срушио Барсу, а Челси ПСЖ-а!

Екипа са Олд Трафорда до тријумфа је дошла головима Вејна Рунија, Џесија Лингарда и Аднана Јанузаја, док је једини погодак за званичног првака Европе постигао Рафиња.

С друге стране, далеко узбудљивије било је у дуелу 'Плаваца' и 'Светаца' – који је решен тек после пенала. Златан Ибрахимовић донео предност Парижанима, да би Виктор Мосез донео 'рулет' свом тиму.

Кобан за екипу Лорана Блана био је Тибо Куртоа – пошто је најпре у шестој серији зауставио покушај Тијага Силве, а затим и мајсторским ударцем савладао свог колегу Салватореа Сиригуа.

'Црвени ђаволи' су дошли до треће победе на Интернационалном купу шампиона у Сједињеним Америчким Државама, па са девет бодова држе прво место. Други је Њујорк Ред Бул са седам, исто колико има и Пари Сен Жермен.

Наредне вечери на програму је сусрет између екипе Њујорка и португалске Бенфике.

Иако су у питању припремни мечеви, екипа Луја ван Гала забележила је победу која може да им значи на психолошком плану пред старт сезоне. Каталонци су играли без Нејмара да Силве и Лионела Месија, али их ни то није спречило да доминирају поседом на Левис стадиону у Калифорнији.

Међутим, већ у осмом минуту Јунајтед је повео. Ешли Јанг извео је корнер на петерац, а усамљени Вејн Руни лагано савладао Марк-Андреа тер Стегена. Тим резултатом отишло се на одмор, да би млађани Џес Лингар, мало пре него што је Ван Гал послао нових 11 играча на терен. Јануазај је послао лопту на лево крило, Џејмс Вилсон продужио пâс до Тајлера Блекета, а овај пронашао Лингарда самог на другој стативи.

Наставиле су се да се ређају шансе на обе стране, али смо на наредни погодак чекали све до надокнаде времена. Барса је успела да смањи преко Рафиње, који је ухватио диван волеј после центаршута Серђија Роберта у 90. минуту, а коначан резултат поставио је Јанузај само 60 секунди касније, пошто је претходно 'изломио' Бартру.

Окршај на 'Банк оф Америца' стадиону био је далеко неизвеснији, а осим пенал серије и победоносног шута белгијског голмана, вредан помена је и деби Радамела Фалкаа Гарсије у дресу 'Плаваца', који је у 69. минуту заменио Дијега Косту и касније успешно реализовао пенал.

Шампион из Француске је имао више шанси и иницијативу током свих 90 минута, али на крају ипак није стигао до тријумфа. Парижани су повели у 25. минуту, преко Златана Ибрахимовића. Швеђанин је на десетак метара сачекао лопту и рутински је проследио у празну мрежу, пошто је Жан-Кевин Агустин претходно погодио стативу са ивице казненог.

До полувремена више није било погодака, а онда је Виктор Мозес волеј ударцем, после сјајне лопте Цеска Фабрегаса поставио коначан резултат и донео свом тиму пенале. У апсолутног јунака израстао је Куртуаа, који је зауставио ударце Жана-Кристофера Бехабека и Тијага Силве – пре него што је постигао одлучујући једанестерац.

Коментари / 0

Оставите коментар