Junajted srušio Barsu, a Čelsi PSŽ-a!

Mančester Junajted savladao je Barselonu 3:1 (1:0), dok je Čelsi posle boljeg izvođenja pobedio Pari Sen Žermen 1:1 (0:1) – 6:5 penali.

Fudbal 26.07.2015 | 14:00
Junajted srušio Barsu, a Čelsi PSŽ-a!

Ekipa sa Old Traforda do trijumfa je došla golovima Vejna Runija, Džesija Lingarda i Adnana Januzaja, dok je jedini pogodak za zvaničnog prvaka Evrope postigao Rafinja.

S druge strane, daleko uzbudljivije bilo je u duelu 'Plavaca' i 'Svetaca' – koji je rešen tek posle penala. Zlatan Ibrahimović doneo prednost Parižanima, da bi Viktor Mosez doneo 'rulet' svom timu.

Koban za ekipu Lorana Blana bio je Tibo Kurtoa – pošto je najpre u šestoj seriji zaustavio pokušaj Tijaga Silve, a zatim i majstorskim udarcem savladao svog kolegu Salvatorea Sirigua.

'Crveni đavoli' su došli do treće pobede na Internacionalnom kupu šampiona u Sjedinjenim Američkim Državama, pa sa devet bodova drže prvo mesto. Drugi je Njujork Red Bul sa sedam, isto koliko ima i Pari Sen Žermen.

Naredne večeri na programu je susret između ekipe Njujorka i portugalske Benfike.

Iako su u pitanju pripremni mečevi, ekipa Luja van Gala zabeležila je pobedu koja može da im znači na psihološkom planu pred start sezone. Katalonci su igrali bez Nejmara da Silve i Lionela Mesija, ali ih ni to nije sprečilo da dominiraju posedom na Levis stadionu u Kaliforniji.

Međutim, već u osmom minutu Junajted je poveo. Ešli Jang izveo je korner na peterac, a usamljeni Vejn Runi lagano savladao Mark-Andrea ter Stegena. Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi mlađani Džes Lingar, malo pre nego što je Van Gal poslao novih 11 igrača na teren. Januazaj je poslao loptu na levo krilo, Džejms Vilson produžio pâs do Tajlera Bleketa, a ovaj pronašao Lingarda samog na drugoj stativi.

Nastavile su se da se ređaju šanse na obe strane, ali smo na naredni pogodak čekali sve do nadoknade vremena. Barsa je uspela da smanji preko Rafinje, koji je uhvatio divan volej posle centaršuta Serđija Roberta u 90. minutu, a konačan rezultat postavio je Januzaj samo 60 sekundi kasnije, pošto je prethodno 'izlomio' Bartru.

Okršaj na 'Bank of America' stadionu bio je daleko neizvesniji, a osim penal serije i pobedonosnog šuta belgijskog golmana, vredan pomena je i debi Radamela Falkaa Garsije u dresu 'Plavaca', koji je u 69. minutu zamenio Dijega Kostu i kasnije uspešno realizovao penal.

Šampion iz Francuske je imao više šansi i inicijativu tokom svih 90 minuta, ali na kraju ipak nije stigao do trijumfa. Parižani su poveli u 25. minutu, preko Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je na desetak metara sačekao loptu i rutinski je prosledio u praznu mrežu, pošto je Žan-Kevin Agustin prethodno pogodio stativu sa ivice kaznenog.

Do poluvremena više nije bilo pogodaka, a onda je Viktor Mozes volej udarcem, posle sjajne lopte Ceska Fabregasa postavio konačan rezultat i doneo svom timu penale. U apsolutnog junaka izrastao je Kurtuaa, koji je zaustavio udarce Žana-Kristofera Behabeka i Tijaga Silve – pre nego što je postigao odlučujući jedanesterac.

Komentari / 0

Ostavite komentar