Након жријеба за СП: БиХ и Србија задовољне, Хрватска баш и није!

Селектор хрватске репрезентације Нико Ковач групу И, у којој се још налазе Исланд, Украјина, Турска и Финска назвао "квалитетном, неугодном, тешком и врло изједначеном".

Фудбал 26.07.2015 | 23:40
Након жријеба за СП: БиХ и Србија задовољне, Хрватска баш и није!

Након жријеба квалификација за Свјетско првенство у Русији 2018. године и фудбалске репрезентације земаља региона су сазнале противнике с којима ће играти како би избориле пласмана на Мундијал.

Селектор хрватске репрезентације Нико Ковач групу И, у којој се још налазе Исланд, Украјина, Турска и Финска назвао је "квалитетном, неугодном, тешком и врло изједначеном".

"Група је квалитетна, неугодна, тешка и врло изједначена, без иједног слабог противника, што значи да нас често чекају тешки мечеви у неколико дана. Треба имати на уму и да је мање утакмица, што значи да је и мање простора за кикс, свака утакмица постаје још важнија", рекао је Ковач за службени интернет портал Хрватског савеза.

Хрватска је тренутно најбоље рангирана репрезентација у групи, а Ковач сматра да је његова екипа фаворит групе И.

"Хрватска има право бити фаворит у овој скупини, наше искуство одлазака на велика такмичења и играчки квалитет даје нам то за право. Хрватска се мора добро припремити, ући у квалификације скромно, али с великим самопоуздањем и дубоко вјерујем да може остварити циљ - пласирати се у Русију", рекао је Ковач.

Репрезентација БиХ је у Групи Х у којој се још налазе Белгија, Грчка, Естонија и Кипар.

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић је након жријеба изјавио да је задовољан групом у којој се налази бх. селекција.

"Задовољан сам групом, иако сам желио неке нове селекције. Али, морамо бити задовољни с овом групом. Група је добра. Морамо тражити своју шансу у овој групи. Ако не можемо побиједити ове екипе, онда не требамо ни ићи на СП", рекао је Баждаревић.

Истакао је да је репрезентација Белгије фаворит, али да се Босна и Херцеговина може борити за директан пласман на СП у Русији.

"Белгија је сигурно фаворит у нашој групи, јер имају добар тим, али и ми се можемо борити за прво мјесто у овој групи. Не би требали бити незадовољни, никако", рекао је бх. селектор.

Србија је у Групи Д са Велсом, Аустријом, Ирском, Молдавијом и Грузијом. Селектор "орлова" Радован Ћурчић рекао је да вјерује да се његова екипа може пласирати на Мундијал.

"Избјегли смо ситуацију да у групи имамо неку од селекција из круга апсолутних фаворита. Група Д је изједначена група која нам даје за право да вјерујемо да можемо да испунимо очекивања. Противници су такви да можемо равноправно да се такмичимо и испунимо жељу свих да се пласирамо на шампионат свијета", рекао је Ћурћић.

Од осталих селекција из региона Црна Гора је у Групи Е заједно са Румунијом, Данском, Пољском, Арменијом и Казахстаном, Словенци су у Групи Ф у којој ће јој противници бити Енглеска, Словачка, Шкотска, Литванија и Малта, док је селекција Македоније је у Групи Г у којој се још налази Шпанија, Италија, Израел, Албанија и Лихтенштајн.

Коментари / 0

Оставите коментар