Nakon žrijeba za SP: BiH i Srbija zadovoljne, Hrvatska baš i nije!

Selektor hrvatske reprezentacije Niko Kovač grupu I, u kojoj se još nalaze Island, Ukrajina, Turska i Finska nazvao "kvalitetnom, neugodnom, teškom i vrlo izjednačenom".

Fudbal 26.07.2015 | 23:40
Nakon žrijeba za SP: BiH i Srbija zadovoljne, Hrvatska baš i nije!

Nakon žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i fudbalske reprezentacije zemalja regiona su saznale protivnike s kojima će igrati kako bi izborile plasmana na Mundijal.

Selektor hrvatske reprezentacije Niko Kovač grupu I, u kojoj se još nalaze Island, Ukrajina, Turska i Finska nazvao je "kvalitetnom, neugodnom, teškom i vrlo izjednačenom".

"Grupa je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika, što znači da nas često čekaju teški mečevi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica, što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija", rekao je Kovač za službeni internet portal Hrvatskog saveza.

Hrvatska je trenutno najbolje rangirana reprezentacija u grupi, a Kovač smatra da je njegova ekipa favorit grupe I.

"Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika takmičenja i igrački kvalitet daje nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj - plasirati se u Rusiju", rekao je Kovač.

Reprezentacija BiH je u Grupi H u kojoj se još nalaze Belgija, Grčka, Estonija i Kipar.

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je nakon žrijeba izjavio da je zadovoljan grupom u kojoj se nalazi bh. selekcija.

"Zadovoljan sam grupom, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni s ovom grupom. Grupa je dobra. Moramo tražiti svoju šansu u ovoj grupi. Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, onda ne trebamo ni ići na SP", rekao je Baždarević.

Istakao je da je reprezentacija Belgije favorit, ali da se Bosna i Hercegovina može boriti za direktan plasman na SP u Rusiji.

"Belgija je sigurno favorit u našoj grupi, jer imaju dobar tim, ali i mi se možemo boriti za prvo mjesto u ovoj grupi. Ne bi trebali biti nezadovoljni, nikako", rekao je bh. selektor.

Srbija je u Grupi D sa Velsom, Austrijom, Irskom, Moldavijom i Gruzijom. Selektor "orlova" Radovan Ćurčić rekao je da vjeruje da se njegova ekipa može plasirati na Mundijal.

"Izbjegli smo situaciju da u grupi imamo neku od selekcija iz kruga apsolutnih favorita. Grupa D je izjednačena grupa koja nam daje za pravo da vjerujemo da možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih da se plasiramo na šampionat svijeta", rekao je Ćurćić.

Od ostalih selekcija iz regiona Crna Gora je u Grupi E zajedno sa Rumunijom, Danskom, Poljskom, Armenijom i Kazahstanom, Slovenci su u Grupi F u kojoj će joj protivnici biti Engleska, Slovačka, Škotska, Litvanija i Malta, dok je selekcija Makedonije je u Grupi G u kojoj se još nalazi Španija, Italija, Izrael, Albanija i Lihtenštajn.

Komentari / 0

Ostavite komentar