"Отац храброст":Сузе још теку за Тијаном

Годишњица стравичног злочина у Бајмоку, на гробљу свирепо убијене девојчице родитељи, другови... Отац Игор: Морам да истрајем у борби да ову бол више не доживи ниједан родитељ.

Србија 26.07.2015 | 10:29
"Отац храброст":Сузе још теку за Тијаном

Иако је била само дете, свима је помагала у најтежим тренуцима, својом озбиљношћу свима је давала снагу, и мене је бодрила да истрајем у тешким тренуцима, а када је њој требала помоћ никога није било у близини...

Са овим мислима Игор Јурић, отац трагично настрадале девојчице Тијане (14), леже и буди се протеклих годину дана... а година, тешка, претешка прође, бол и мука остадоше.

- Имам само једну жељу, да ми дође у сан, да ми бар нешто каже, да ми шапне да је добро, да нас све воли, да је бар у сну још једном загрлим - прича Игор. - Много пута сам рекао колико ме је задужила, али нисам причао о тој безрезервној подршци коју ми је пружала, тако млада, а тако стабилна, трезвена, увек је имала праву реч у правом моменту.

У телефону још увек чува њене последње две поруке од прошле године, да је стигла са мора, да се супер провела, да иде у Бајмок код бабе и деде. Доживљаје са мора прелепе тинејџерке отац нажалост никада није чуо.

Уместо звонког, анђеоског гласића, пре тачно годину дана, стигле су му страшне вести, да је девојчица нестала. Уследило је 13 дана даноноћне потраге у коју се укључила цела Србија, надајући се да ће је пронаћи живу, померен је сваки каменчић бачке равнице.

Међутим, било је касно. Недужно дете свирепо је убијено исте ноћи, а до места где се налази тело, полицију је одвео управо монструм који је починио недело.

- Бол који Мирјана и ја осећамо никада неће проћи, та рана се никада неће зацелити, али се трудимо да тугујемо у осами, да наше сузе нико не види - наставља отац. - Морамо то и због Сашке, којој је довољно тешко што је изгубила сестру, не треба још додатно ми да јој отежавамо.

"Отац храброст", како га је јавност прозвала, протеклих годину дана свим снагама се борио да се измени Закон о полицији и усвоји Тијанин закон, који би омогућио да се у потрагу за несталом децом крене одмах.

Основана је "Тијанина фондација", која ће организовати едукативне трибине за младе, потписан је меморандум о сарадњи са организацијом "Амбер алерт" како би се помогло у трагању за несталим лицима, а у плану је и сајт на коме би се налазио регистар педофила, који представљају опасност за свако дете.

- Неки тугују затворени у кући, а ми из наше туге црпимо снагу да нешто променимо, осећам да смо то дужни Тијани. Није лако, наилазимо на разне коментаре, није једноставно носити се са тим, али не желим да одустанем док се неке ствари у овој земљи не промене - одлучан је Игор.

- Као што је то радила за живота, Тијана ми и сад даје снагу да идем даље, да се борим да ниједан отац и мајка не доживе овакву тугу. Истрајаћу у томе. Морам. Због Тијане...

ПОМЕН

Иначе, на православном гробљу у Дудовој шуми јуче је у присуству породице и пријатеља одржан помен поводом годишњице Тијанине смрти.

Убица мале Тијане, месар из Сурчина Драган Ђурић осуђен је на 40 година затвора.

Извор: Новости

 

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рада

26.07.2015 08:48

Нека поцива у миру андјео мали.

ОДГОВОРИТЕ