"Otac hrabrost":Suze još teku za Tijanom

Godišnjica stravičnog zločina u Bajmoku, na groblju svirepo ubijene devojčice roditelji, drugovi... Otac Igor: Moram da istrajem u borbi da ovu bol više ne doživi nijedan roditelj.

Srbija 26.07.2015 | 10:29
"Otac hrabrost":Suze još teku za Tijanom

Iako je bila samo dete, svima je pomagala u najtežim trenucima, svojom ozbiljnošću svima je davala snagu, i mene je bodrila da istrajem u teškim trenucima, a kada je njoj trebala pomoć nikoga nije bilo u blizini...

Sa ovim mislima Igor Jurić, otac tragično nastradale devojčice Tijane (14), leže i budi se proteklih godinu dana... a godina, teška, preteška prođe, bol i muka ostadoše.

- Imam samo jednu želju, da mi dođe u san, da mi bar nešto kaže, da mi šapne da je dobro, da nas sve voli, da je bar u snu još jednom zagrlim - priča Igor. - Mnogo puta sam rekao koliko me je zadužila, ali nisam pričao o toj bezrezervnoj podršci koju mi je pružala, tako mlada, a tako stabilna, trezvena, uvek je imala pravu reč u pravom momentu.

U telefonu još uvek čuva njene poslednje dve poruke od prošle godine, da je stigla sa mora, da se super provela, da ide u Bajmok kod babe i dede. Doživljaje sa mora prelepe tinejdžerke otac nažalost nikada nije čuo.

Umesto zvonkog, anđeoskog glasića, pre tačno godinu dana, stigle su mu strašne vesti, da je devojčica nestala. Usledilo je 13 dana danonoćne potrage u koju se uključila cela Srbija, nadajući se da će je pronaći živu, pomeren je svaki kamenčić bačke ravnice.

Međutim, bilo je kasno. Nedužno dete svirepo je ubijeno iste noći, a do mesta gde se nalazi telo, policiju je odveo upravo monstrum koji je počinio nedelo.

- Bol koji Mirjana i ja osećamo nikada neće proći, ta rana se nikada neće zaceliti, ali se trudimo da tugujemo u osami, da naše suze niko ne vidi - nastavlja otac. - Moramo to i zbog Saške, kojoj je dovoljno teško što je izgubila sestru, ne treba još dodatno mi da joj otežavamo.

"Otac hrabrost", kako ga je javnost prozvala, proteklih godinu dana svim snagama se borio da se izmeni Zakon o policiji i usvoji Tijanin zakon, koji bi omogućio da se u potragu za nestalom decom krene odmah.

Osnovana je "Tijanina fondacija", koja će organizovati edukativne tribine za mlade, potpisan je memorandum o saradnji sa organizacijom "Amber alert" kako bi se pomoglo u traganju za nestalim licima, a u planu je i sajt na kome bi se nalazio registar pedofila, koji predstavljaju opasnost za svako dete.

- Neki tuguju zatvoreni u kući, a mi iz naše tuge crpimo snagu da nešto promenimo, osećam da smo to dužni Tijani. Nije lako, nailazimo na razne komentare, nije jednostavno nositi se sa tim, ali ne želim da odustanem dok se neke stvari u ovoj zemlji ne promene - odlučan je Igor.

- Kao što je to radila za života, Tijana mi i sad daje snagu da idem dalje, da se borim da nijedan otac i majka ne dožive ovakvu tugu. Istrajaću u tome. Moram. Zbog Tijane...

POMEN

Inače, na pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi juče je u prisustvu porodice i prijatelja održan pomen povodom godišnjice Tijanine smrti.

Ubica male Tijane, mesar iz Surčina Dragan Đurić osuđen je na 40 godina zatvora.

Izvor: Novosti

 

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rada

26.07.2015 08:48

Neka pociva u miru andjeo mali.

ODGOVORITE