Владе и Пеђа опет заједно у Сакраменту?

Легендарни шутер могао би да се поново одсели у Калифорнију, на позив свог бившег саиграча, сада потпредседника Кингса.

Кошарка 26.07.2015 | 16:00
Владе и Пеђа опет заједно у Сакраменту?

Лета 1998, Пеђа Стојаковић одселио из Грчке у Америку као млади играч ПАОК-а и "џелат" Олимпијакоса, са намером да "преко баре" у Сакраменту гради и сагради велику каријеру.

Овог лета, док у Атини проводи пензионерске дане, поново је жеља франшизе из Калифорније. Сада га виде као будућег функционера.

Према замисли Сакрамента, Стојаковић би радио уз Влада Дивца, свог пријатеља, некадашњег саиграча и актуелног потпредседника франшизе.

Америчка мрежа "ЕСПН" објавила је у суботу ту информацију, уз објашњење:

"Владе Дивац позвао је Стојаковића, свог некадашњег саиграча у НБА лиги и репрезентацији, да напусти Европу и врати се у САД. Позвао га је да му помогне у раду са играчима".

Пеђа Стојаковић играо је за Сакраменто од 1998. до 2006. и за то време три пута учествовао на Ол-стар утакмицама и два пута освајао такмичење у шутирању тројки. После Кингса играо је за Индијану, Њу Орлеанс, Торонто и Далас, у којем је завршио каријеру освајањем титуле и шампионског прстена.

Кингси су се Дивцу и њему одужили за све што су урадили пензионисањем њихових бројева на свечаностима током прошле сезоне.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ђорђе

31.07.2015 17:20

п.стојаковиц право ресење. сречно.

ОДГОВОРИТЕ