Видео: Борусија с новим тренером лагано са Јувеом - 2:0!

Биће Тухел добар тренер: Брзи Гонзалес Ројс оборио Бонућија с ногу! Милионери лагано савладали Јувентус у Сент Галену (2:0)!

Фудбал 26.07.2015 | 12:20
Видео: Борусија с новим тренером лагано са Јувеом - 2:0!

Дортмунд је лагано савладао Јувентус (2:0) у пријатељском мечу Сент Галену чиме је потврдио да је спреман за старт сезоне и меч Лиге Европе са Волфсбергером наредног четвртка.

Вицешампион Европе није могао да парира физички много боље припремљеним Немцима, па је пораз био очекиван. Евидентно је било да Милионери дуже тренирају, да имају много више свежине, што су на крају и преточили у сигурну победу, којом су се донекле и реванширали Старој дами за пораз у четвртфиналу Лиге шампиона минуле саезоне.

Пјер Емерик Обамејанг довео је Дортмунд у вођство у 40. минуту лепим ударцем са ивице шеснаестерца, а тачку на сјајну партију немачког тима ставио је Марко Ројс, фантастичним голом након соло-продора у 64. минуту. Немац је узео лопту на средини терена, истрчао контру као Брзи Гонзалес, нанизао дефанзивце Јувентуса, оборио Бонућија на теме и рутински погодио за коначних 2:0.

Била је то пета победа Дортмунда под вођством новог тренера Томаса Тухела, који је потврдио да има штофа, док је Јувентус на овом мечу наступио од старта са седморицом фудбалера из финала Лиге шампиона. Новајлије Манџукић и Дибала добили су шансу да дебитију на овом мечу, али сем пар покушаја нису остварили запаженији учинак.

Коментари / 0

Оставите коментар