Video: Borusija s novim trenerom lagano sa Juveom - 2:0!

Biće Tuhel dobar trener: Brzi Gonzales Rojs oborio Bonućija s nogu! Milioneri lagano savladali Juventus u Sent Galenu (2:0)!

Fudbal 26.07.2015 | 12:20
Video: Borusija s novim trenerom lagano sa Juveom - 2:0!

Dortmund je lagano savladao Juventus (2:0) u prijateljskom meču Sent Galenu čime je potvrdio da je spreman za start sezone i meč Lige Evrope sa Volfsbergerom narednog četvrtka.

Vicešampion Evrope nije mogao da parira fizički mnogo bolje pripremljenim Nemcima, pa je poraz bio očekivan. Evidentno je bilo da Milioneri duže treniraju, da imaju mnogo više svežine, što su na kraju i pretočili u sigurnu pobedu, kojom su se donekle i revanširali Staroj dami za poraz u četvrtfinalu Lige šampiona minule saezone.

Pjer Emerik Obamejang doveo je Dortmund u vođstvo u 40. minutu lepim udarcem sa ivice šesnaesterca, a tačku na sjajnu partiju nemačkog tima stavio je Marko Rojs, fantastičnim golom nakon solo-prodora u 64. minutu. Nemac je uzeo loptu na sredini terena, istrčao kontru kao Brzi Gonzales, nanizao defanzivce Juventusa, oborio Bonućija na teme i rutinski pogodio za konačnih 2:0.

Bila je to peta pobeda Dortmunda pod vođstvom novog trenera Tomasa Tuhela, koji je potvrdio da ima štofa, dok je Juventus na ovom meču nastupio od starta sa sedmoricom fudbalera iz finala Lige šampiona. Novajlije Mandžukić i Dibala dobili su šansu da debitiju na ovom meču, ali sem par pokušaja nisu ostvarili zapaženiji učinak.

Komentari / 0

Ostavite komentar